Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μυτιληναίος συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα σημείωσε ότι η υπερεξάρτηση από τη Ρωσία αντικαταστάθηκε από υπερεξάρτηση από το LNG , προσθέτοντας ότι έχει κοστίσει πολύ στους Ευρωπαίους η μη πρόσβαση στη φθηνή ρωσική ενέργεια.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, αναφερόμενος στην πολιτική των Βρυξελλών, τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να ασχολείται μονομερώς με την πράσινη ενέργεια, να σώσει τον πλανήτη. «Έχουμε 6% των παγκόσμιων ρύπων που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αγωνιζόμαστε να το κάνουμε 2%, σιγά που θα αλλάξει τον κόσμο. Και ταυτόχρονα δεν προστατέψαμε τόσα χρόνια την οικονομία μας, αφήνουμε τα προϊόντα από τις άλλες χώρες που δεν πληρώνουν κόστη για τους ρύπους να έρχονται μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε.
Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να πάμε στην πράσινη μετάβαση, φροντίζοντας όμως να μη σκοτώνουμε την παραγωγή μας. «Γιατί τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν παντελώς αδιάφθοροι για την οικονομία, ζούσαμε σε μια μακαριότητα που πιστεύαμε ότι δεν θα τελειώσει ποτέ, μπορούμε να είμαστε εδώ Δον Κιχώτες και ταυτόχρονα να μας έρχεται λογαριασμός» όπως είπε.
Ο κ. Θεοδωρόπουλος εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά αισιόδοξος για το μέλλον. Σημείωσε ότι το φαινόμενο Τραμπ θα ξυπνήσει την Ευρώπη. «Αυτό το σοκ το χρειαζόμαστε. Το χρειαζόμασταν πάρα πολύ. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα μετατοπίσει βέβαια δυνάμεις και θα έχουμε νέες γεωπολιτικές εξελίξεις», πρόσθεσε.