Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι το 63,85% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν συμφόρηση στην αγορά κάτω κάτα 65,8% συγκριτικά με τον Σεπτέμβρη. Όπως ανέφερε ο Klaus Wohlrabe επικεφαλής της έρευνας «ο μεταποιητικός τομέας δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να επεξεργαστεί τις μεγάλες καθυστερήσεις παραγγελιών του. Ωστόσο αυτό αν μπορούσε να γίνει, θα παρείχε πολύ περισσότερη βοήθεια στη γερμανική οικονομία».
Βέβαια η κατάσταση έχει βελτιωθεί κάπως στην αυτοκινητοβιομηχανία, με αυτό το δείκτη να πέφτει από το 82% στι 74,9%. Σε πολλές άλλες βιομηχανίες, τα νούμερα παραμένουν παρομοίως υψηλά, για παράδειγμα για τους παραγωγούς ηλεκτρικού εξοπλισμού(76,1%) και για παραγωγούς μηχανών και εξοπλισμού(85,9%).
Οι παραγωγοί αναψυκτικών έκαναν ρεκόρ καθώς έφτασαν το 79,1% από 70,1%. Στις βιομηχανίες που ειδικεύονται στην ενέργεια οι εξελίξεις ήταν άνισες: ενώ το ποσοστό των εταιρειών που επηρεάστηκαν στη χημική βιομηχανία αυξήθηκε από 44,9% σε 49,1%, μειώθηκε από 41,7% σε 35,3% στη βιομηχανία γυαλιού και κεραμικής. «Αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται σε μείωση της παραγωγής», εξηγεί ο Wohlrabe.
Tα αποθέματα σε πρώτες ύλες στη βιομηχανία
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr