Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα, που ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου 2017 και ολοκληρώθηκε με σημαντική συμμετοχή από τους εργαζομένους στις 10 Νοεμβρίου, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή αποζημίωση και ενίσχυσή τους.
«Η διοίκηση του Ομίλου έχοντας πάντοτε ως κυρίαρχο στόχο την εύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης προκειμένου να μετριάσει, όσο αυτό είναι εφικτό, τις συνέπειες προς το προσωπικό του εργοστασίου της Αθήνας λόγω της ολοκλήρωσης του παραγωγικού κύκλου του, εδώ και καιρό έχει εξετάσει λεπτομερώς κατά πόσο θα ήταν εφικτό να παραχθούν, έστω και προσωρινά, κάποια άλλα προϊόντα στο εργοστάσιο αυτό», επισημαίνεται.
Διευκρινίζεται ότι «οι προσπάθειες αυτές είναι συνεχείς από τη διοίκηση της εταιρείας και σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό και μετά από μεγάλη προσπάθεια, αν και η απόφαση αυτή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από αντικειμενικούς επιχειρηματικούς κανόνες και κριτήρια αφού επιβαρύνει περαιτέρω τη λειτουργία της εταιρείας, κατάφερε και πέτυχε να μεταφερθεί μέρος της μελλοντικής παραγωγής της προϊοντικής σειράς IC4 EVO στο εργοστάσιο της Αθήνας που αρχικά είχε αποφασιστεί να εκτελεστεί σε άλλη χώρα, καταρχήν για διάστημα ενός έτους, δηλαδή από την 1.1.2018 έως και την 31.12.2018, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η λειτουργία του εργοστασίου τουλάχιστον και για το 2018, με προσαρμογή του μοντέλου λειτουργίας του».
«Πρώτιστο μέλημά μας είναι οι εργαζόμενοί μας. Θα αξιολογήσουμε τη νέα κατάσταση που προκύπτει μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος Εθελοντικής Αποχώρησης προκειμένου να προσδιορίσουμε το μοντέλο λειτουργίας του εργοστασίου της Αθήνας το επόμενο χρονικό διάστημα», καταλήγει η ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι στις 8 Νοεμβρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) απέστειλε επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το μέλλον της εγκατάστασης. Στην επιστολή επεσήμαινε ότι μέχρι και το 2014 η Siemens ως κάτοχος του 50% της Bosch Siemens Hausgarate (BSH) αθέτησε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του 2012 και δεν υλοποίησε την επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ για τη διασφάλιση 600 θέσεων εργασίας. Η ΠΟΕΜ ζητούσε από τον Πρωθυπουργό να «βάλει τέλος στην κοροϊδία της Siemens» και την ύστατη στιγμή να διασωθεί μια από τις μεγαλύτερες εναπομείνασες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της χώρας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr