Ειδικότερα, στην πρώτη εταιρεία αναμένεται να μεταφερθούν όλα τα χρέη και οι υποχρεώσεις της υφιστάμενης ΛΑΡΚΟ, στη δεύτερη εταιρεία πρόκειται να μεταφερθούν τα ορυχεία της βιομηχανίας και στην Τρίτη εταιρεία θα μεταφερθεί το εργοστάσιο της Λάρυμνας.
Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, οι δύο τελευταίες εταιρείες θα διατεθούν στη συνέχεια προς πώληση μέσω δύο παράλληλων διαγωνισμών στο πλαίσιο του σχεδίου του 2014 που είχε εγκριθεί από την Κομισιόν και που σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΕΝ, αποδέχεται και σήμερα ώστε να προχωρήσει η εξυγίανση της εταιρείας.
Το συγκεκριμένο σχέδιο τριχοτόμησης της ΛΑΡΚΟ επεξεργάζονται νομικοί σύμβουλοι του υπουργείου Ενέργειας, του ΤΑΙΠΕΔ και της ΔΕΗ, η οποία πέρα από ο πιο μεγάλος της πιστωτής είναι και μέτοχος με ποσοστό 11,45%. Ωστόσο, τα θέματα που πρέπει να επιλυθούν, ώστε να καταστεί εφαρμόσιμη η λύση της τριχοτόμησης της ΛΑΡΚΟ είναι πολύπλοκα και για αυτό το λόγο μεταφέρονται οι ανακοινώσεις για το νέο εταιρικό σχήμα από το ΥΠΕΝ για τις αρχές του 2020, όταν και θα ξεκινήσει η διαδικασία των δύο παράλληλων διαγωνισμών για τα μεταλλεία και το εργοστάσιο της Λάρυμνας από το ΤΑΙΠΕΔ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr