Ειδικότερα η επιβολή εισαγωγικών δασμών στις εισαγωγές σωλήνων από την Ελλάδα, που αναμένονταν για το τέλος του έτους, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο στην εταιρεία αυτή κάθε αυτή αλλά και στους πελάτες της. Ωστόσο η Ελλάδα είναι η μοναδική από τις χώρες που κατηγορείται για απειλή και όχι για πρόκληση κάποιας ουσιώδους ζημιάς.
Η διαδικασία antidumping για τις εισαγωγές σωλήνων μεγάλης διαμέτρου άρχισε από το Υπουργείο Εμπορίου στις αρχές του 2018 και αφορούσε την Ελλάδα και άλλες πέντε χώρες (Κίνα, Κορέα, Ινδία, Καναδά, Τουρκία). Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι στα τέλη Ιουλίου η ΣΩΛΚ ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει κανονικά τις παραδόσεις σωλήνων για τον αγωγό Cactus II.
Η ΣΩΛΚ εκπληρώνει συγκεκριμένες προδιαγραφές που έχει θέσει η εταιρεία Plains All American, με την αμερικανική εταιρεία μάλιστα να επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι το εργοστάσιο της Θίσβης είναι ένα από τα τρία εργοστάσια στον κόσμο που έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν τον αγωγό Cactus II.
Πρόκειται για μια καθαρά εξαγωγική εταιρεία ή οποία διακρίνεται σε ανταγωνιστικά projects και προμηθεύει τι μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας του κόσμου. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ΣΩΛΚ είναι η επένδυση ύψους 80 εκατ. ευρώ, που αφορούσε γραμμή παραγωγής σωλήνων υψηλής αντοχής για υποθαλάσσιους και χερσαίους αγωγούς.
Η Σωληνουργεία Κορίνθου μπορεί να διανύει μια ανώμαλη περίοδο λόγω των αμερικανικών δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο, παρ’ όλα αυτά με συνεχές εξαγωγικό πνεύμα αναμένεται να ξεπεράσει το τέλμα καιρών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr