Έτσι το ΔΑΑ αποκτά ακόμη καλύτερη διασύνδεση με την Εγγύς Ανατολή και πιστοποιεί το ρόλο τους ως κόμβου με πάνω από 65 εταιρίες το χειμώνα και 130 το καλοκαίρι να πετούν από τις πίστες του.
Κατά την παρουσίαση, μάλιστα, της νέας εταιρίας στο φουαγιέ του ιστορικού κινηματοθέατρου Παλλάς οι επικεφαλής της εταιρίας ανέδειξαν το ρόλο που πλέον παίζει το «Ελ. Βενιζέλος» στο χάρτη των αερομεταφορών αλλά και το όραμά τους για περισσότερο και πυκνότερα δρομολόγια για τις περιοχές της Αν. Μεσογείου και την Ευρώπη.
Προς στιγμή πάντως η Air Mediterranean που κατέγραψε για την καλοκαιρινή σεζόν αεροπορικό έργο με πτήσεις τσάρτερ από Ρωσία, Βρετανία και Β. Ευρώπη θα έχει προγραμματισμένες πτήσεις σε 6 προορισμούς. Θα πετάει με βάση το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας προς Βαγδάτη, Χαρτούμ, Καζαμπλάνκα, Λονδίνο, Στοκχόλμη και Τζέντα έχοντας στόχο να αξιοποιήσει το μομέντουμ του Ελληνικού τουρισμού αλλά και την ανάγκη ταξιδιών της αραβικής διασποράς σε Σουηδία και Βρετανία. Άλλωστε εκεί είναι το μεγαλύτερο κομμάτι π.χ. Ιρακινών μεταναστών δεύτερης και πρώτης γενιάς . Επίσης στοχεύει να αποτελέσει γέφυρα για τους επιχειρηματίες που κινούνται από και προς τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη.
Όπως ανέφερε μάλιστα ο Πρόεδρος της Air Mediterranean, γιός του Τζόρτζ Ανδρέας Χάλακ οι απευθείας πτήσεις προς Λονδίνο, Στοκχόλμη, Τζέντα, Καζαμπλάνκα, Χαρτούμ και Βαγδάτη αναμένεται να αξιοποιήσουν την ανάγκη για ταξίδια τουρισμού αλλά και σύνδεσης της Αραβικής διασποράς με τη γενέθλια γη.
Το, δε, κόστος των εισιτηρίων για κάθε διαδρομή προς όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς θα ξεκινάει από τα 85 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των τελών και φόρων αεροδρομίων, ενώ το συνολικό ταξίδι μεταξύ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής μέσω Αθηνών, θα έχει κόστος από 440 ευρώ μετ’ επιστροφής, συμπεριλαμβανομένων των τελών και φόρων αεροδρομίων. Ο στόλος της Air Mediterranean αποτελείται από δύο Boeing 737 ενώ στις 15 Νοεμβρίου η εταιρεία θα παραλάβει ένα ακόμη αεροσκάφος.
Στις φιλοδοξίες της εταιρίας είναι και η σύνδεση της Αθήνας με το Β. Ιράκ, όταν το επιτρέψουν οι πολιτικές συνθήκες. Μάλιστα αρχικά είχε προγραμματιστεί πτήση και με την οικονομική καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν, την Ερμπίλ αλλά οι εξελίξεις με το δημοψήφισμα εκεί έχουν παγώσει προς το παρόν τα σχέδια.
Σημειώνεται ότι στη Air Mediterranean μετέχουν επενδυτές από τον Κόλπο (Κατάρ, Κουβέιτ), το Λίβανο με κορυφαίο τον Τζορτζ Χάλακ που επιχειρηματία που ήταν στενός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Ανάμεσά του και ο σεΐχης Χαμάντ Αλ Θανί, ο ιδρυτής της Qatar Airways.
Το παρών δε στην εκδήλωση έδωσαν παλιοί γνώριμοι της εποχής του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο ελληνολιβανέζος επιχειρηματίας Τζορτζ Χάλακ, ο Νίκος Παπανδρέου, ο Σήφης Βαλυράκης, ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλά και ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ βρέθηκαν στην επίσημη παρουσίαση της Air Mediterranean.
Γιώργος Αλεξάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr