• ΓΔ: 00
  • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
  • FTSE ΧΑ MID CAP0
  • Τζίρος0
  • €/$ 0 €/£ 0
    BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
  • Nasdaq00%
  • S&P 50000%
  • CAC 4000%
  • DAX00%
  • FTSE 10000%
  • Nikkei 22500%

O X.Σορώτος νέος διευθύνων σύμβουλος στην Aspis Bank -Αποχωρεί ο Κ.Καρατζάς

12:07 - 23 Μαϊ 2008 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Aspis Bank καταλαμβάνει ο Χ Σορώτος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. Ενδεχομένως πρόεδρος στην Aspis bank θα παραμείνει ο Κ Καρατζάς για κάποιο μικρό μεταβατικό διάστημα μέχρι να αποχωρήσει πλήρως. Οι συζητήσεις μεταξύ της Aspis και του Χ. Σορώτου ξεκίνησαν όταν πριν λίγες εβδομάδες κοινοποιήθηκε στα βασικά στελέχη της Citigroup στην Ελλάδα όταν θα υπάρξουν διοικητικές αλλαγές.

Με βάση την πρόταση που έχει υποβληθεί θα υπάρξει ένας country manager ο οποίος όπως όλες οι πληροφορίες δείχνουν θα είναι ο Γ Κοφινάκος. Ο Χ Βασιλειάδης εφόσον παραμείνει θα διατηρήσει την θέση του υπεύθυνου λιανικής αλλά και αυτό δεν είναι σαφές.

Γνωρίζοντας τις εξελίξεις αυτές ο Χ Σορώτος εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα συζητούσε με άλλες τράπεζες και μεταξύ αυτών είχαν υπάρξει επαφές με Eurobank , Εθνική κ.α. Τις τελευταίες ημέρες ήταν πιο έντονες οι φήμες που ήθελαν ότι ο Χ Σορώτος έχει κλείσει με την Aspis bank.

Το «R» μάλιστα πριν 3 ημέρες είχε έρθει σε επαφή με εκπροσώπους της τράπεζας και τους είχε θέσει το ρώτημα αν ισχύει η πληροφορία περί μετακίνησης του Σορώτου στην Aspis και είχε λάβει την απάντηση ότι « δεν μπορούμε να διαψεύσουμε ούτε να επιβεβαιώσουμε»

Η πραγματικότητα είναι ο Χ. Σορώτος μετακινείται στην Aspis bank. Ο Κ Καρατζάς ο οποίος έχει επιτελέσει σημαντικότατο έργο στην τράπεζα μετά από 8 χρόνια θητείας για καθαρά προσωπικούς λόγους αποχωρεί.

Η θητεία Καρατζά θα μείνει στη ιστορία της τράπεζας ως εκείνη που συνέβαλλε στην αναδιάρθρωση και ενίσχυση της τράπεζας ισχυροποίησης της και ανάπτυξης της. Αφήνει λοιπόν ένα σημαντικό έργο στον νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον Χ Σορώτο.

Σε επιστολή που απέστειλε ο Κ. Καρατζάς αναφορικά με την αποχώρησή του αναφέρει τα εξής:

''«Αγαπητοί φίλοι,

Έχουν περάσει οκτώ περίπου χρόνια από τότε που η Διοίκηση του Ομίλου μου εμπιστεύτηκε τη Διοίκηση της Aspis Βank και των θυγατρικών της εταιριών. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, εργαζόμενοι όλοι μας με ενθουσιασμό, φαντασία, αφοσίωση, συναδελφικότητα, πίστη και οραματισμό, κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε μια διαφορετική απ΄ ό,τι παραλάβαμε Τράπεζα με χαρακτηριστικά σύγχρονου και αποτελεσματικού Πιστωτικού Ιδρύματος. Η πρόοδος αυτή, αντανακλάται τόσο στα μεγέθη των οικονομικών μας καταστάσεων, όσο και στο πελατολόγιο, στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε, στην προώθηση πρωτοποριακών προγραμμάτων και λύσεων, στην αποκατάσταση σχέσεων εμπιστοσύνης με διεθνή Πιστωτικά Ιδρύματα, καθώς και στην εκτίμηση με την οποία μας περιβάλλουν ανταγωνιστές και μη.

Πρόθεσή μου δεν είναι να προβώ σε μια στεγνή απαρίθμηση των έργων και των επιτυχιών μας, αλλά να τιμήσω ειλικρινά, όλους όσους συνέβαλαν, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, στα επιτεύγματα και στην εξέλιξη αυτή.

Σήμερα η Aspis Bank και οι θυγατρικές της εταιρίες, είναι ένας αναγνωρίσιμος και ζηλευτός χρηματοπιστωτικός Όμιλος που έχει όλα τα εφόδια για να προχωρήσει παραπέρα με επιτυχία, ακόμα και μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στις διεθνείς αγορές.

Πρόσφατα αποφάσισα ν’ αφιερώσω περισσότερο προσωπικό χρόνο σε άλλες δραστηριότητες και έτσι έκρινα ότι θα έπρεπε να αναθέσω, με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων και της ηγεσίας του Ομίλου, την καθημερινή Διοίκηση της Τράπεζας και τις εκτελεστικές μου αρμοδιότητες σε νέα πρόσωπα. Ήδη κατά το τελευταίο εξάμηνο έγιναν ουσιαστικές οργανωτικές μεταβολές και ανατέθηκε η Διεύθυνση σημαντικών δράσεων της Τράπεζας σε νέα καταξιωμένα και γνωστά, στην τραπεζική αγορά, στελέχη, τα οποία συμπλήρωσαν την ήδη υπάρχουσα άριστη ομάδα. Ελπίζω και εύχομαι ότι η εξέλιξη αυτή θα αποβεί προς όφελος του Οργανισμού και του Ομίλου Ασπίς και τ’ αποτελέσματα τόσο της προσπάθειας που καταβλήθηκε κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όσο και αυτής που θα ακολουθήσει, θα επιβεβαιώσουν την ορθότητα των αποφάσεών μας και θα ενισχύσουν περαιτέρω την παρουσία της Aspis Bank, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ως νέος Διευθύνων Σύμβουλος έχει αποφασισθεί να προταθεί στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 13ης Ιουνίου 2008 ο κ. Χρ. Σορώτος, μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της Citibank στην Ελλάδα, στέλεχος με μακράπαρουσία στην Bank of America, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Eurobank.

Ευχαριστώ όλους σας για τη συνεργασία και την υποστήριξή σας και σας διαβεβαιώνω ότι θα παρακολουθώ από κοντά και με ενδιαφέρον την πορεία της Τράπεζας.

Πάντα δικός σας,

Κωνσταντίνος Β. Καρατζάς»''

Π Λεωτσάκος
Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr Reporter.gr on Google News

Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman