Αναφορικά με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδας, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι «μας βρίσκει σύμφωνους η αξιολόγηση που υπάρχει στα συμπεράσματα, τα οποία έχουν υιοθετηθεί ήδη από την Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή (EFC) αλλά καιαπό το Eurogroup χθες το βράδυ και από το ECOFIN σήμερα. Είμαστε σε απόλυτη συμφωνία και με τις επισημάνσεις που γίνονται και με τις κατευθύνσεις που δίνονται»
Όσον αφορά το πρόγραμμα της Λισσαβόνας, ο υπουργός δήλωσε ότι ξεκινά ο νέος τριετής κύκλος. «Είναι πολύ σημαντικό αυτό το πρόγραμμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την Ελλάδα, διότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας. Τα συμπεράσματα, στα οποία έχουμε καταλήξει, τα συμμερίζεται απόλυτα και η Ελλάδα.».
Οσον αφορά τη συζήτηση που έγινε στο Συμβούλιο επί της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια, ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι το σχετικό κείμενο που θα έρθει προς συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, είναι πολύ κοντά στις απόψεις που έχει εκφράσει η Ελλάδα με στόχο να διασφαλιστεί η ελκυστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας ως τόπου προορισμού επενδύσεων. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «σκοπός δεν είναι να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη φρούριο, ούτε να περιορίσουμε την εισροή κεφαλαίων στην Ευρώπη» και επεσήμανε ότι «θα πρέπει να εισαχθούν κάποιοι κανόνες που θα διασφαλίζουν σε ορισμένες περιπτώσεις και το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας από τις συμπεριφορές είτε των κρατικών επενδυτικών κεφαλαίων είτε άλλων μορφών κεφαλαίων». Σημείωσε επίσης ότι «η εμπειρία που έχουμε μέχρι τώρα στην Ευρώπη από τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια, είναι θετική, καθώς λειτουργούν με βάση τους κανόνες της αγοράς. Πολλές χώρες όμως, , έχουν εκφράσει κάποιες ανησυχίες ζητώντας να εισαχθούν κανόνες, με την προτίμηση να επικεντρώνεται στην εισαγωγή ευρωπαϊκών κανόνων.»
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα του ΟΤΕ, ο κ.Αλογοσκούφης είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη καμία απάντηση στα θέματα που έχουν τεθεί στις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες, τονίζοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει υποβάλει έναν ολοκληρωμένο φάκελο, ο οποίος είναι ένα νομικό κείμενο με βάση τη Συνθήκη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr