Όπως είπε ο ίδιος, πρόκειται για μία ιστορική μεν στιγμή, η οποία, όμως, υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να είναι κάτι το εξαιρετικό.
Υπενθύμισε, όμως, ότι έχουν περάσει 16 χρόνια από την τελευταία φορά που η Eurobank έδωσε μέρισμα στους μετόχους. "Η παρέλευση τόσο μεγάλου διαστήματος αποτελεί τη σαφέστερη ένδειξη για το βάθος της ελληνικής κρίσης και των προκλήσεων που αντιμετώπισε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα", τόνισε και πρόσθεσε:
"Το γεγονός, ότι οι εποπτικές αρχές ενέκριναν τη διανομή μερίσματος επιβεβαιώνει την επιστροφή των τραπεζών στην επιχειρηματική κανονικότητα και αποτελεί δείγμα της εμπιστοσύνης για τις προοπτικές του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας και της οικονομίας συνολικότερα".
Υπογράμμισε δε ότι η Eurobank επέστρεψε στην επενδυτική βαθμίδα, για πρώτη φορά μετά το 2011, από τη Moody’s και τη DBRS.
Αναφερόμενος στα της οικονομίας, ο CEO της Eurobank στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των επενδύσεων, σημειώνοντας πως ο μέσος όρος των επενδύσεων στη χώρα μας είναι στο 14% του ΑΕΠ, έναντι 21,4% στην ευρωζώνη.
Προφανώς, αυτό το ποσοστό πρέπει να αυξηθεί και "σύμφωνα με πολύ πρόσφατους υπολογισμούς του τμήματος οικονομικών μελετών της Eurobank, υποθέτοντας ένα μέσο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της τάξης του 2,5%, για την επόμενη 10ετία, για να φτάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο το 2033, χρειάζεται οι επενδύσεις στην Ελλάδα να αυξάνονται κατά 6,7% το χρόνο, σε πραγματικές τιμές και συνεχώς για τα επόμενα 10 χρόνια. Πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε, δεν είναι εύκολος στόχος, αλλά πρέπει να γίνει ο Πολικός Αστέρας της οικονομικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια", τόνισε.
Την άποψη πως οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σήμερα σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με το παρελθόν, ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, αλλά και να στηρίξουν τη χρηματοδότηση της οικονομίας, εξέφρασε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Eurobank, κ. Γιώργος Ζανιάς.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr