Το IRF δημιουργήθηκε αρχικά για να υποστηρίξει τα επενδυτικά σχέδια της Marfin , ωστόσο στην πορεία αυτονομήθηκε και ακολουθεί πλέον διαφορετική στρατηγική ωστόσο δεν παύει να δηλώνει παρόν σε κρίσιμες περιόδους ή γεγονότα στα οποία εμπλεκόταν ο όμιλος της Marfin.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σχέδια με βάση τα οποία το IRF θα πωλήσει ένα στρατηγικό ποσοστό σε κάποιο διεθνές fund ή σε χρηματοοικονομικό σχήμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα οι επιτελείς του IRF εξετάζουν και διερευνούν εναλλακτικά σχέδια ανάπτυξης και επέκτασης.
Αρχικά είχαν εξετασθεί σχέδια αύξησης του ποσοστού συμμετοχής στην Proton bank ,ωστόσο το σχέδιο αυτό εγκαταλείφθηκε.
Εν συνεχεία μελετήθηκαν άλλες επενδύσεις ωστόσο διαφαίνεται ότι η προοπτική στρατηγικής συνεργασίας με διεθνές χρηματοοικονομικό σχήμα εμφανίζει περισσότερους υποστηρικτές.
Το IRF διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή ρευστότητα ύψους τουλάχιστον 500 με 600 εκατ ευρώ , warrants αλλά και εναλλακτικές πηγές άντλησης κεφαλαίων.
Το IRF είχε επενδύσει στην Πειραιώς και ρευστοποίησε , στην Marfin.
Παράλληλα κατέχει το 20% στην Proton bank και κατά την πιθανότερη εκδοχή θα αποχωρήσει πουλώντας στην ισραηλινή τράπεζα Hapoalim.
Σημειώνεται ότι η Hapoalim σχεδιάζει να αποκτήσει το 51% της Proton bank στην τιμή των 12,5 ευρώ.
Π Λεωτσάκος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr