Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν γνωστοποιήθηκαν, αλλά πηγές με γνώσεις του ζητήματος δήλωσαν στο Reuters ότι η Viva Wallet αποτιμάται σε περισσότερα από 2 δισ. δολάρια.
Η επένδυση της JPMorgan θα ξεπεράσει τα 1,15 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης κεφαλαίου στη Viva Wallet, η οποία δεν θα αποδυναμώσει το πλειοψηφικό ποσοστό των ιδρυτών της, που ανέρχεται σε 51,5%, ανέφεραν οι πηγές.
"Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που πραγματοποιούμε μια στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet για να υποστηρίξουμε το όραμά της να ενισχύσει τη νέα ανάπτυξη και την καινοτομία στις πληρωμές που απευθύνεται στις ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις", δήλωσε ο επικεφαλής των παγκόσμιων πληρωμών της JPMorgan, Takis Georgakopoulos.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ευρωπαϊκός τομέας πληρωμών είναι μεγάλος από πλευράς ευκαιριών, με περισσότερους από 17 εκατ. εμπόρους έτοιμους να εφαρμόσουν συστήματα πληρωμών που μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα.
Το μερίδιο θα αποκτηθεί από τους μετόχους μειοψηφίας της Viva Wallet, συμπεριλαμβανομένου του fund συμφερόντων Λάτση, το οποίο κατέχει περίπου το 13% της εταιρείας, και του βρετανικού fund Hedosophia, που κατέχει περίπου 24%.
"Η αποστολή της Viva Wallet είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις πληρώνουν και πληρώνονται στην Ευρώπη μέσω της τεχνολογίας αιχμής", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Χάρης Καρώνης, συνιδρυτής της Viva Wallet.
Η Jefferies ήταν ο μοναδικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Viva Wallet για τη συμφωνία, ενώ η Davis Polk & Wardwell LLP ήταν ο νομικός σύμβουλος.