Αναφορικά με τους λόγους της παραίτησης του κ. Φραγκιαδάκη το μόνο σίγουρο είναι ότι η «χημεία» στο ΔΣ της τράπεζας είχε χαλάσει και η αλλαγή έμοιαζε αναπόφευκτη.
Το «ναυάγιο» πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin και της Banca Romaneasca, χρεώθηκαν στον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη και δεν υπήρχε… γυρισμός. Η τράπεζα έπρεπε να γυρίσει σελίδα και πράγματι το έκανε, με τις «ευλογίες» του ΤΧΣ. Στα θετικά της θητείας του κ. Φραγκιαδάκη βαραίνουν ένας υγιής ισολογισμός και η επιτυχής αξιολόγηση στα stress tests.
Η ολοκλήρωση της θητείας του κ. Φραγκιαδάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου συμπίπτει με την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους του σχεδίου αναδιάρθρωσης της τράπεζας αλλά και με την απόφαση της τράπεζας να προχωρήσει τώρα σε επανασχεδιασμό της επιχειρησιακής της στρατηγικής. Η τράπεζα έχει νέο στρατηγικό σχέδιο και αποφάσισε πως θα το εφαρμόσει με άλλον CEO.
Ο νέος CEO
Ετοιμος να αναλάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για την έναρξη και εκτέλεση του έργου μετεξέλιξης και εκσυγχρονισμού της Εθνικής Τράπεζας, του οποίου έργου θα ηγηθεί ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας δήλωσε ο Παύλος Μυλωνάς, (αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος της ΕΤΕ), μετά την ανάθεση σε αυτόν καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση (μετά από την παραίτηση του διευθ. συμβούλου Λεωνίδα Φραγκιαδάκη).
Ο Παύλος Μυλωνάς εξελέγη εκτελεστικό ,μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας τον Ιούνιο του 2014. Διετέλεσε γενικός διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων κατά το διάστημα Δεκέμβριος 2013 - Ιούνιος 2015. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας από το 2012 καθώς και μέλος της επιτροπής ALCO από το 2000. Είναι, επίσης, μη εκτελεστικός πρόεδρος των Δ.Σ. της Εθνικής Asset Management, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής και Α ' Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου) Ltd. Συντονίζει την Επενδυτική Επιτροπή της Τράπεζας και είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Tον Ιούλιο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή Στρατηγικής & Δραστηριοτήτων Εξωτερικού. Από τον Δεκέμβριο του 2010 έως τον Ιούλιο του 2012 ήταν γενικός διευθυντής Στρατηγικής και Διακυβέρνησης. Από τον Απρίλιο του 2004 έως το Δεκέμβριο του 2010 διετέλεσε γενικός διευθυντής Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία εντάχθηκε το 2000.
Από το 1995 έως το 2000, εργάστηκε ως οικονομολόγος στο Οικονομικό Τμήμα του ΟΟΣΑ. Υπηρέτησε, επίσης, ως αντιπρόσωπος του ΟΟΣΑ στη Γραμματεία του G-10 τη διετία 1999-2000. Κατά την περίοδο 1987-1995, εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Από το 1985 έως το 1987, ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Βοστόνης.
Ο Π. Μυλωνάς είναι κάτοχος πτυχίου στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά-Οικονομικά (Magna cum Laude and Phi Beta Kappa) από το Πανεπιστήμιο Brown, καθώς και μεταπτυχιακού και διδακτορικού στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Princeton.
ΤΧΣ: Σεβόμαστε τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΤΕ
Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι σέβεται τις αποφάσεις του ΔΣ της ΕΤΕ εξέδωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
«To Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παρακολουθεί στενά τις Διοικητικές εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία κατέχει το 40,39% του μετοχικού της κεφαλαίου. Το Ταμείο σέβεται τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης, το οποίο χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης του»αναφέρει το ΤΧΣ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr