Χαρακτηριστικά τόνισε, η "Βιβλιοθήκη της Τραπέζης" ήταν μία από τις πρώτες υπηρεσιακές μονάδες που συστάθηκαν με τη λειτουργία της Τράπεζας, το 1928. Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Βιβλιοθήκη από ιδρύσεώς της και έως σήμερα, τόσο στο έργο της ΤτΕ όσο και στην επιμόρφωση του κοινού.
Σύμφωνα με τον ίδιο, "η εποχή που διανύουμε σηματοδοτείται από ραγδαίες αλλαγές σε πολλούς τομείς, και οι βιβλιοθήκες δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστες. Οι βιβλιοθήκες δεν είναι μουσεία και φύλακες της έντυπης πληροφορίας ή στατικοί χώροι εναπόθεσης και φύλαξης βιβλίων. Εξελίσσονται, μεταμορφώνονται και καθίστανται κέντρα και σταθμοί της κοινότητας που εξυπηρετούν, γίνονται σημεία συνάντησης των ανθρώπων και πυρήνες διαχείρισης της γνώσης".
Στο πλαίσιο αυτό, η "Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος ακολουθεί σταθερά τις εξελίξεις που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες στη βιβλιοθηκονομία και στην τεχνολογία" και "έχει συνάψει συνεργασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμμετέχει σε διεθνείς ομάδες βιβλιοθηκών".
Επίσης, η Βιβλιοθήκη της ΤτΕ, "δεν εξυπηρετεί μόνο τη Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών, αλλά όλες τις υπηρεσιακές μονάδες της Τράπεζας, ενώ βέβαια εξυπηρετεί και το εξωτερικό κοινό".
Ο κ. Στουρνάρας έκλεισε τον χαιρετισμό του τονίζοντας ότι "η Βιβλιοθήκη θα εξακολουθήσει να έχει την υποστήριξη της Διοίκησης και στο μεγάλο έργο της ανακαίνισής της".
Διαβάστε αναλυτικά τον χαιρετισμό του κ. Στουρνάρα στην ημερίδα στο συνοδευτεικό υλικό:
- Xairetismos.docx (107 Λήψεις)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr