Οι λόγοι είναι πολλοί:
1) Λόγω των πολύ θετικών αποτελεσμάτων που θα ανακοινώσει στις 30 Νοεμβρίου και θα είναι περί τα 830 με 835 εκατ. ευρώ ή αύξηση 56%. Τα κέρδη προέρχονται κατά βάση από τραπεζικές δραστηριότητες ωστόσο έχουν συμβάλλει τα έκτακτα έσοδα από την πώληση της Atlantic Βank και της NBG Canada.
2) Η καλή πορεία της Finansbank, η οποία θα εμφανίσει κέρδη 9μήνου 380 εκατ. ευρώ ενώ η Εθνική θα εγγράψει κέρδη στο 9μηνο 30 με 32 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στο 9μηνο η Εθνική θα εγγράψει μόνο το 46% των κερδών της Finansbank για τον Σεπτέμβριο και το τελευταίο τρίμηνο του 2006 στα ενοποιημένα κέρδη πάλι για το 46%.
3) Η CEC θα αποκτηθεί από την Εθνική παρά το ενδιαφέρον της OTP έναντι 500-550 εκατ. ευρώ.
4) Ξένοι θεσμικοί ποντάρουν στην Εθνική θέτοντας ως βραχυπρόθεσμο στόχο τα 39 με 40 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι ξένοι θεσμικοί ελέγχουν πλέον το 48% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής.
5) Η διοίκηση της Εθνικής επιθυμεί υψηλή κεφαλαιοποίηση ώστε η τράπεζα να τεθεί εκτός στόχων επίδοξων μνηστήρων.
6) Το business plan που θα παρουσιαστεί αρχές Δεκεμβρίου και το οποίο έχει παρουσιάσει το «R» δημιουργεί θετικό momentum.
7) Οι μέτοχοι θα αναμένουν υψηλή μερισματική απόδοση ενώ το μέρισμα που θα διανεμηθεί θα ανέλθει στα 1,20 ευρώ με 1,22 ευρώ ανά μετοχή.
Π. Λεωτσάκος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr