Το πρώτο αφορά στο να γίνει placement διαθέτοντας έναν ικανό αριθμό και σε βαθμό που να μην επηρεάζεται η καταστατική μειοψηφία του ΤΣΜΕΔΕ, του Ταμείου των Μηχανικών που είναι και ο βασικός μέτοχος της τράπεζας. Δηλαδή να μην πέσει το ποσοστό του ΤΣΜΕΔΕ κάτω από το 33%.
Το δεύτερο σενάριο αφορά στο να γίνει αύξηση κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων και ο υποψήφιος επενδυτής να κληθεί να καλύψει τα αδιάθετα κομμάτια.
Το τρίτο σενάριο είναι να γίνει αύξηση κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων και ο «μνηστήρας» να αγοράσει δικαιώματα, τα οποία και θα εξασκήσει στη συνέχεια.
Τα δύο τελευταία σενάρια πάντως, δεν «αρέσουν» στην αγορά. Κι αυτό, διότι, όπως αναφέρουν έμπειροι διαχειριστές που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις γύρω από την Τράπεζα Αττικής, αντί να γίνει σπαστά η αύξηση κεφαλαίου (σ.σ. είχε γίνει και πέρσι αμκ 400 εκατ. ευρώ), θα μπορούσε να γίνει μία και έξω με το ποσό των 800 εκατ. ευρώ…
Η αύξηση κεφαλαίου προτείνεται να λάβει χώρα μετά την αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Τράπεζας με ταυτόχρονη συνένωση και μείωση του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών (reverse split) και την επακολουθούμενη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετοχών. Όσον αφορά στην τιμή διάθεσης, σημειώνεται ότι θα καθοριστεί από την αρμόδια έκτακτη γενική συνέλευση που θα εγκρίνει την αύξηση, ενώ δεν θα υπολείπεται του 0,30 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι στο θέμα της Attica Bank αναφέρθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΔΕΘ και ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να εξεταστεί η πιθανότητα η Attica Bank να διαδραματίσει ρόλο αναπτυξιακής δημόσιας τράπεζας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr