Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που στο private banking της Εθνικής από τους πελάτες που έχουν προεγγραφεί, θα εξυπηρετηθεί μόνο το 20%.
Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν Έλληνες διαχειριστές από το Λονδίνο, το εγχείρημα ξεκίνησε αισιόδοξα και δείχνει να πηγαίνει καλά, μετά μάλιστα την περαιτέρω υποχώρηση των Ελληνικών δεκαετών τίτλων σε 4,75%, κάτι που σημαίνει ότι το επιτόκιο έχει μεγάλες πιθανότητες να διαμορφωθεί στα επίπεδα του 4,5% ή κάτω και από αυτά, ακούγεται και για 4,3%. Αν το επιτόκιο διαμορφωθεί στα επίπεδα του 4,5% ανοίγει ο δρόμος για χαμηλότερο κόστος δανεισμού για τις εταιρείες που έχουν, επίσης προγραμματίσσει ομολογιακές εκδόσεις, όπως η Alpha και η ΔΕΗ, αλλά και άλλες εισηγμένες, όπως η Motor Oil και ο Μυτιληναίος.
Σύμφωνα με το Reuters, το 5ετές ομόλογο της Εθνικής, που αναμένεται να εκδοθεί αύριο (σ.σ. σήμερα) Πέμπτη, θα μπορούσε να έχει μια απόδοση λίγο πάνω από το 4%, έναντι 4,95% που έδινε το κρατικό 5ετές ομόλογο στην έκδοσή του και 4,76% που δίνει σήμερα. το μικρό μέγεθος της έκδοσης (750 εκατ. ευρώ) και η πιθανότητα περαιτέρω πτώσης των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών και τραπεζικών ομολόγων θα ενθαρρύνουν τη συμμετοχή επενδυτών στην έκδοση. “Ο βασικός λόγος που ο κόσμος αγόρασε το ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς ήταν γιατί περίμενε ότι θα εμφανίσει καλές επιδόσεις”, σημειώνει.
Πραγματικά, το 3ετές ομόλογο της Πειραιώς προσέλκυσε προσφορές άνω των 3 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα η απόδοσή του να διαμορφωθεί στο 5,125%.
Σήμερα, η απόδοση κυμαίνεται στο 3,51%, σύμφωνα με την Tradeweb.
Μέσω της ΑΜΚ η ΕΤΕ θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες (2,2 δισ.) που προέκυψαν από τα stress tests της ΤτΕ, ενώ θα θωρακιστεί πλήρως σε ό,τι αφορά τους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ. Παράλληλα η ΑΜΚ θα της προσφέρει τη δυνατότητα αποπληρωμής των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου, ύψους 1,35 δισ. ευρώ. Η ΕΤΕ θα διοργανώσει roadshow έως τις 2 Μαΐου, ενώ η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου.
Η έγκριση του ενημερωτικού αναμένεται να γίνει στις 14 Μαΐου, ενώ η διαδικασία του book building προβλέπεται να ξεκινήσει από τις 9 Μαΐου. Στην Ελλάδα αναμένεται να δοθεί έως και το 10% της δημόσιας προσφοράς, ενώ το υπόλοιπο αναμένεται να καλυφθεί από διεθνείς επενδυτές. Από τα 2,2 δισ. των κεφαλαιακών αναγκών το 1,04 δισ. θα καλυφθεί και από την πώληση περιουσιακών στοιχείων. Το υπόλοιπο ποσό όπως επίσης και το κόστος της επαναγοράς των προνομιούχων μετοχών θα καλυφθούν μέσω της ΑΜΚ.
Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης, ο δείκτης Core Tier I της Εθνικής θα διαμορφωθεί στο 18,2%.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr