Εάν το πρώτο αυτό δοκιμαστικό στάδιο στεφθεί με επιτυχία, τότε οι κάψουλες Hyperloop το αργότερο μέχρι το 2020 θα μπορούν να μεταφέρουν επιβάτες από ένα σημείο του δικτύου σε ένα άλλο με ταχύτητες που θα φτάνουν τα 1.126,5 χιλιόμετρα την ώρα, την ώρα που η ταχύτητα του ήχου είναι 1.236 χιλιόμετρα την ώρα!
Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, οι «κάψουλες»-βαγόνια του Hyperloop θα ταξιδεύουν αιωρούμενες μέσα σε σωλήνες-«σήραγγες» που εντός τους θα επικρατούν συνθήκες χαμηλής πίεσης. Οι σήραγγες αυτές δεν θα είναι υπόγειες, αλλά θα στηρίζονται σε κατασκευές στήριξης που θα διατρέχουν όλη τη διαδρομή.
Στα 8 δισ. δολάρια το κόστος
Για την ανάπτυξη του δικτύου αυτού που θα ενώνει το Σαν Φρανσίσκο με το Λος Άντζελες η εταιρεία Hyperloop Technologies έχει λάβει χρηματοδότηση 37 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται ότι θα φτάσει μέχρι και τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Εάν όλα πάνε καλά, τότε οι επιβάτες του Hyperloop θα μπορούν να φτάσουν από την μία πόλη στην άλλη σε μόλις 35 λεπτά, ενώ μέχρι τώρα το ταξίδι με το αεροπλάνο διαρκεί το λιγότερο 70 λεπτά!
Καταλυτικό ρόλο στο πόσο γρήγορα θα γίνει πραγματικότητα το υπέργειο χερσαίο υπερηχητικό ταξίδι ανάμεσα σε δύο σημεία του πλανήτη αναμένεται να παίξει το γεγονός πως εκτός από τη Hyperloop Technologies, στην κούρσα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής υπάρχει και ανταγωνίστρια εταιρεία, η Hyperloop Transportation Technologies.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr