Ειδικότερα, πρόκειται για τις επενδυτικές εταιρείες BC Partners, Warburg Pincus και Providence. Τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό των μετόχων της Wind χειρίζεται η JP Morgan και η όλη διαδικασία «τρέχει» στο Λονδίνο.
Το ύψος των μη δεσμευτικών προσφορών θα καθορίσει και τη συνέχεια της διαδικασίας, καθώς αυτές θα πρέπει να πλησιάσουν τον πήχη που έχει τεθεί από τους πωλητές, την Golden Tree και Cyrus Capital που κατέχουν την πλειοψηφία (95%) της Crystal Almond Holdings Limited, μητρικής της Wind Ελλάς.
Ένα πιθανό τίμημα πώλησης κυμαίνεται γύρω στο 1 δισ. ευρώ, αναφορικά με την επιχειρησιακή αξία της τηλεπικοινωνιακής επιχείρησης (Enterprise Value). Αφαιρουμένου του καθαρού δανεισμού, ύψους 275 εκατ. ευρώ και προστιθέμενων των ταμειακών διαθεσίμων, ύψους περίπου 50-70 εκατ. ευρώ, οι μέτοχοι μπορεί να προσδοκούν σε ένα τίμημα κοντά στα 700-800 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε πως τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες στο τρίτο τρίμηνο του 2019 σημείωσαν άνοδο 5% ετησίως, στα 137,8 εκατ. και το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 8,5% σε ετήσια βάση, στα 42,3 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας σημείωσαν ετήσια αύξηση 2,3%, στα 40,9 εκατ. με τις συνολικές επενδύσεις του τριμήνου στα 16,6 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της Wind Hellas ανακοίνωσε, επίσης, διπλασιασμό της βάσης πελατών Δικτύου Νέας Γενιάς (NGA) σε ετήσια βάση, με διείσδυση 19,8% στη συνολική βάση της σταθερής.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr