Ο κ. Γιώργος Αθανασόπουλος, Chief Officer Λειτουργιών & Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε σχετικά: «Με το COSMOTE HACKATHON θέλαμε να αποδείξουμε ότι ευκαιρίες δεν υπάρχουν μόνο στο εξωτερικό. Υπάρχουν και στην Ελλάδα. Τέτοιες ευκαιρίες δημιουργούμε στον Όμιλο ΟΤΕ. Γιατί πιστεύουμε στην τεχνολογία και την καινοτομία ως όχημα για έναν καλύτερο κόσμο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο πρώτο COSMOTE HACKATHON. Όλες οι ιδέες που παρουσίασαν ήταν εξαιρετικές. Και αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας».
Οι νικητές
Το 1ο βραβείο, μαζί με χρηματικό έπαθλο ύψους €5.000, απονεμήθηκαν στην ομάδα «Loceye» για την ιδέα «Eye Tracking Analysis Software». Πρόκειται για την πρώτη cross-platform εφαρμογή που παρακολουθεί την ίριδα του ματιού και αναλύει τον τρόπο που παρακολουθούμε το περιβάλλον, με ελάχιστες απαιτήσεις από πλευράς εξοπλισμού. Η λύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές μάρκετινγκ, αλλά και από ερευνητές HCI (Human Computer Interaction) και γνωσιακής ψυχολογίας. Η ομάδα αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Αλεξόγλου, Γρηγόρη Γιαννακόπουλο, Ιάσονα Παρασκευόπουλο, Αναστασία Πάχνη Τσιτηρίδου και Δημήτριο Ράπτη.
Το 2ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα «Kiiim» για την ιδέα «AYLO - Location Based Messaging». Πρόκειται για μία εναλλακτική εφαρμογή ανταλλαγής μυνημάτων που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μοιραστεί πολλαπλά μυνήματα, γραπτά ή multimedia, ανοιχτά προς όλους ή ιδιωτικά, τα οποία είναι προσβάσιμα στον παραλήπτη εφόσον επισκεφτεί μία συγκεκριμένη τοποθεσία. Η ομάδα αποτελείται από τους Χρήστο Κουτσουράδη και Πάνο Ξενάκη, οι οποίοι έλαβαν συσκευές SAMSUNG GALAXY S8 και μάσκες Εικονικής Πραγματικότητας SAMSUNG GEAR VR από τo ΓΕΡΜΑΝΟ.
Το 3ο βραβείο, μαζί με δωροεπιταγές αξίας €300 από τoν ΓΕΡΜΑΝΟ, απονεμήθηκε στην ομάδα «IRIS» για την ιδέα «Chat Bots & Business Intelligence Solutions». Πρόκειται για μία λύση customer provisioning που συνδυάζει τεχνολογίες Chat Bots με λύσεις επιχειρηματικής ευφυΐας (Business Intelligence) και προηγμένους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ). Η ομάδα αποτελείται από τους Νίκο Βουτουρά και Γιώργο Σαραντίτη.
Επιπλέον, εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και mentoring για 6 μήνες από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΟΠΑ) θα λάβουν οι ομάδες «SentiGeek» με την ιδέα «Products & Services Customer Feedback Analysis» και «SBT» με την ιδέα «Bicycle Gear Shifting Automation».
Ο διαγωνισμός
Οι 14 ομάδες που πέρασαν στην τελική φάση δούλεψαν για περισσότερες από 26 ώρες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην ΟΤΕ Academy, προκειμένου να «τρέξουν τον κώδικα για το μέλλον» και να ολοκληρώσουν την πρότασή τους. Εξειδικευμένοι μέντορες από την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα στήριξαν τις ομάδες, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές και καθοδήγηση. Στην κορύφωση του διαγωνισμού, οι ομάδες παρουσίασαν τις προτάσεις τους στη 10μελή κριτική επιτροπή του COSMOTE HACΚATHON, στην οποία συμμετείχαν ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, στελέχη του Ομίλου, καθώς και εκπρόσωποι του ΟΠΑ, η οποία ανέδειξε τις τρεις νικήτριες ομάδες.
Κατά τη διήμερη γιορτή καινοτομίας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν εντυπωσιακές νέες τεχνολογίες, όπως Virtual Reality & Augmented Reality, στην ειδικά διαμορφωμένη βιωματική αίθουσα της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, G-TECH Lounge.
Το COSMOTE HACKATHON υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin), με την υποστήριξη της ΓΕΡΜΑΝΟΣ και χορηγό επικοινωνίας την COSMOTE TV.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr