Οι εκδηλώσεις «άνοιξαν» με ένα πρωτότυπο Bee Lunch, το οποίο έλαβε χώρα στο εστιατόριο HYTRA την Πέμπτη 16 Μαΐου. Στο τραπέζι - του μενού του οποίου επιμελήθηκε ο βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin Chef Τάσος Μαντής - συμμετείχαν μεταξύ άλλων - η Νάντια Μπουλέ, η Χριστίνα Πολίτη, ο Άλεξ Κάβδας, ο Δημήτρης Κοντοπίδης, η Αντιγόνη Κουλουκάκου, η Γωγώ Ξηρού, η Άννη Πανταζή ενώ ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν η Πρέσβειρα της Σλοβενίας στην Ελλάδα, κα Anita Pipan, καθώς και ο καθηγητής Μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και επιστημονικός συνεργάτης της APIVITA , Αντώνης Τσαγκαράκης.
Στους καλεσμένους, μάλιστα, μοιράστηκε «Η ιστορία των μελισσών», βιβλίο που έχει σημειώσει παγκόσμια επιτυχία και κυκλοφορεί ήδη σε 35 γλώσσες. Η Νορβηγίδα συγγραφέας Maja Lunde, εμπνευσμένη από τη ζωή και τη σπουδαιότητα των μελισσών, υπογράφει ένα βαθιά οικολογικό βιβλίο συστήνοντας στο ελληνικό κοινό ένα νέο λογοτεχνικό είδος, αυτό του «cli-fi» (climate fiction). Στα ελληνικά, «Η ιστορία των μελισσών» κυκλοφόρησε στις 15 Μαΐου από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μέλισσας, η APIVITA υποδέχθηκε για μελισσοκομική ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της στο Μαρκόπουλο, τρία πανεπιστήμια από τις ΗΠΑ (Kennesaw, Arkansas, Drury) καθώς και την Ένωση Αμερικανίδων Γυναικών Ελλάδος, γνωστή ως AWOG.
Τέλος, την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Μαΐου, η APIVITA γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρας της Μέλισσας με ένα περίπτερο ευαισθητοποίησης στο χώρο των αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», προσφέροντας στους ταξιδιώτες μια μοναδική εμπειρία γύρω από τη ζωή της μέλισσας με υπέροχες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους!
Όλες οι δράσεις είχαν συνοδοιπόρους τόσο την Πρεσβεία της Σλοβενίας στην χώρα μας και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, όσο και την ομάδα του «The Bee Camp» η οποία έχει ως στόχο την προστασία της μέλισσας και την αύξηση του αστικού πρασίνου στην Ελλάδα.
Save the bees & Bee on board για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας 2020!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr