Η διοίκηση της εταιρείας ετοιμάζει νέα δικά της προϊόντα, όπως σαμπουάν κ.α. με στόχο να ενισχύσει το δικό της brand και να το καταστήσει – εκ νέου – δημοφιλές, ανεβάζοντας παράλληλα και το περιθώριο κέρδους της. Γιατί και τώρα η Παπουτσάνης έχει σημαντική δραστηριότητα, όμως στο συγκεκριμένο κλάδο, όταν δεν κυριαρχεί η… ταμπέλα και η παραγωγή γίνεται μαζικά για τρίτους, τα περιθώρια κέρδους είναι μικρά...
Πρόκειται για μια ιστορική επιχείρηση που έχει επιστρέψει στην κερδοφορία μετά από πολλά χρόνια απαξίωσης και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό γεγονός. Μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας και συρρίκνωσης, η εταιρεία παρουσιάζει διαρκώς βελτιούμενη εικόνα, αυξάνοντας την παραγωγή της, εμπλουτίζοντας τα προϊόντα της, έχοντας
Από το 2010 έως το 2016 επενδύθηκαν περί τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ την τελευταία διετία άλλα 3,7 εκατ. που αφορούν νέα αυτοματοποιημένη γραμμή συσκευασίας καλλυντικών, νέα γραμμή παραγωγής ξενοδοχειακών σαπουνιών κ.α.
Η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ είναι κορυφαία ελληνική εταιρεία στον τομέα της και μεταξύ των τριών μεγαλύτερων παραγωγών σαπουνιών στην Ευρώπη.
Διαθέτει τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής του είδους της στα Βαλκάνια και μια από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικά σε όλη την Ευρώπη.
Τον περασμένο Ιούνιο, σε παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, ο δ/νων σύμβουλος Μενέλαος Τασόπουλος εκτίμησε πως ο φετινός κύκλος εργασιών θα σημειώσει αύξηση άνω του 15%, με παράλληλη βελτίωση της κερδοφορίας. Τόνισε πως τα μεγάλα προβλήματα του παρελθόντος έχουν ξεπεραστεί, καθώς η εταιρεία έχει μέση ετήσια αύξηση πωλήσεων περί το 10% από το 2010 έως το 2017, ενώ από πέρυσι έχει επιστρέψει στα κέρδη.
Στο πρώτο εξάμηνο του 2018 η βιομηχανία είχε κύκλο εργασιών 12 εκατ. ευρώ, έναντι 10 εκατ. το ίδιο διάστημα πέρυσι (+19,8%), ενώ τα κέρδη προ φόρων έφτασαν σε 0,52 εκατ. ευρώ, έναντι 0,25 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2017, αυξημένα κατά 106%.
Τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 0,38 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 0,12 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2017, αυξημένα κατά 215%.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr