Μιλώντας από το βήμα του 1ου Thessaloniki Summit, που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και η εταιρεία "Συμεών Τσομώκος ΑΕ", ο κ.Θεοδωρακόπουλος υπενθύμισε ότι όταν ξεκινήσει η παραγωγή, το 30%-35% των συνολικών εσόδων θα κατευθύνεται ετησίως στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
"Την επόμενη 20ετία, περίπου 1,6 δισ. ευρώ θα πάει σε άμεσους φόρους και 1,5 δισ. ευρώ σε μισθούς προς τους εργαζόμενους στην ευρύτερη περιοχή του Αριστοτέλη, 1 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία και 2,5 δισ. σε τοπικές υπηρεσίες, εργολάβους και καταστήματα. Μόνο φέτος έχουν δαπανηθεί 30 εκατ. ευρώ για τοπικούς προμηθευτές και μάλιστα σε φάση που η επένδυση δεν είναι στο φουλ της. Παράλληλα, 150 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν στην 20ετία σε έργα αναβάθμισης του περιβάλλοντος", πρόσθεσε.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η διαδικασία της αδειοδότησης της επένδυσης ξεκίνησε, ήδη, από το 2004, αλλά χρειάστηκε σχεδόν δεκαετία για να τελεσφορήσει. "Δεν είναι εύκολη η υπόθεση της αδειοδότησης στην Ελλάδα και αυτό δεν έχει να κάνει με την παρούσα κυβέρνηση μόνο", είπε χαρακτηριστικά. Όπως συμπλήρωσε, το πράσινο φως δόθηκε τελικά το 2012 "και τότε ξεκίνησε ξεκίνησε η ωραία περιπέτεια της επένδυσης" με πολλές προσφυγές σε βάρος της, με αποτέλεσμα στο τέλος να φτάσει και η "Ελληνικός Χρυσός" να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκδόθηκαν 16 θετικές αποφάσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr