Η έρευνα ξεκίνησε πριν περίπου έναν χρόνο έπειτα από στοιχεία που προέκυψαν από το υλικό που είχε συλλέξει η εταιρία Price Waterhouse Coopers που διενήργησε οικονομικό έλεγχο στην Folli Follie. Στην έκθεση, 200 σελίδων, που συνέταξε και παρέδωσε και στις δικαστικές αρχές η ελεγκτική εταιρία, περιλαμβάνονταν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προς τον επικεφαλής του ελληνικού σκέλους του Ομίλου Folli Follie Τζώρτζη Κουτσολιούτσο που είχαν σταλθεί από στέλεχος της επιχείρησης. Στα επίμαχα ηλεκτρονικά μηνύματα ο επικεφαλής ασφαλείας της εταιρείας αναφερόταν ονομαστικά στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώνοντας τον κ. Κουτσολιούτσο πως προσπαθούσαν να ευνοήσουν την Folli Follie η οποία βρισκόταν σε δυσμενή θέση καθώς είχαν δημοσιοποιηθεί στοιχεία για παραποιημένους ισολογισμούς.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς αποφάνθηκαν ότι στην υπόθεση δεν προέκυψαν στοιχεία που να μπορούν να στοιχειοθετήσουν το αδίκημα της δωροδοκίας και συνακόλουθα της δωροληψίας.
Παρόλα αυτά, θεωρούν προς πρέπει να ερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης άλλου αδικήματος που αφορά το άρθρο 237Α του Ποινικού Κώδικα και περιγράφεται ως «Εμπορία Επιρροής-Μεσάζοντες» και αφορά την ζήτηση και υπόσχεση, αληθώς ή ψευδώς, ωφελήματος προς κρατικούς λειτουργούς προκειμένου να προβούν σε πράξη ή παράλειψη άσκησης των καθηκόντων τους (πλημμέλημα). Εν προκειμένω, τα ελεγχόμενα πρόσωπα πλην του πρώην βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα, είναι ο υπάλληλος της εταιρίας κοσμημάτων αλλά και οι δύο, τότε επικεφαλής, του Ομίλου FF Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr