Tο ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί το IRF που δημιουργήθηκε από την Αγγελική Φράγκου , συμμετέχουν εφοπλιστές και ξένοι και επενδύει σε διάφορες δραστηριότητες αγοράζει MIG.
Πρωτίστως θα πρέπει να σημειωθεί ότι το IRF επιδιώκει να ρευστοποιήσει την συμμετοχή του από την Proton bank και να επενδύσει σε εταιρίες που ήδη διαπραγματεύονται σε χαμηλά επίπεδα όπως εκ προκειμένω η MIG.
Προβαίνει σε αγορές σε χαμηλά επίπεδα προσβλέποντας αφενός στις επιχειρηματικές εξελίξεις στον όμιλο της Marfin που επίκεινται αφετέρου στην πολύ χαμηλή αποτίμηση της εταιρίας.
Μεταξύ των εναλλακτικών σχεδίων περιλαμβάνεται και η συγχώνευση της Marfin PB και της MIG.
Η MIG εμφανίζει εσωτερική αξία λογιστική περί τα 5,9 ευρώ και πραγματική τουλάχιστον όπως αξιολογείται από το management τα 8 ευρώ.
Πέραν του IRF και ο Βγενόπουλος αγοράζει MIG κατέχοντας το 2% της εταιρίας καιτο 1% της τράπεζας.
Η τρέχουσα αξία της επένδυσης του IRF αγγίζει τα 300 εκατ ευρώ περίπου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το επενδυτικό fund ελέγχει το 20% της Proton bank το οποίο θέλει να πωλήσει και δεν αποκλείεται προσεχώς να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις και σε αυτό το μέτωπο.
Το IRF αποτελεί ένα fund το οποίο δεν βρίσκεται μακριά από τον όμιλο της Marfin.
Είχε στηρίξει και την αύξηση κεφαλαίου ενώ την τρέχουσα περίοδο της μεγάλης υποχώρησης των τραπεζικών μετοχών μέσω των συστηματικών αγορών αυξάνει το ποσοστό του και συγκεντρώνει μεγάλο μέρος τηςπλεονάζουσας προσφοράς μετοχών.
Π. Λεωτσάκος
[email protected]
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr