Σύμφωνα με πηγές στον όμιλο της Marfin όπου τέθηκε αυτή η ερώτηση η στασιμότητα της μετοχής «αποδίδεται κατά βάση στο γεγονός ότι funds λόγω της κρίσης ρευστότητας παγκοσμίως υποχρεώνονται σε αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων περιορίζοντας επενδυτικές τους θέσεις διεθνώς.
Δεν τίθεται θέμα άρσης της εμπιστοσύνης στην MIG και οι ρευστοποιήσεις δεν σχετίζονται με την πορεία της Marfin αλλά με το γεγονός ότι έχουν μειωθεί οι πηγές άντλησης ρευστότητας και για τον λόγο αυτό ορισμένα funds μειώνουν τα επενδυμένα τους κεφάλαια »
Έως τώρα συνολικά έχουν διακινηθεί μετοχές αξίας περί των 2 δις ευρώ που αντιστοιχεί στο 36% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της MIG αποτελώντας σαφή ένδειξη ότι πραγματοποιούνται συνεχείς αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων.
Είναι χαρακτηριστικό να τονιστεί ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των νέων μετόχων ξένων και Ελλήνων που σημαίνει ότι ορισμένοι μειώνουν θέσεις ωστόσο άλλοι τις αυξάνουν.
Πότε μπορεί να κλείσει αυτός ο κύκλος προσφοράς μετοχών στην MIG ;
Στελέχη της εταιρίας αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξει αναστροφή τάσης στην μετοχή ανά πάσα στιγμή καθώς όλες οι επιχειρηματικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν αναμένεται να είναι θετικές.
Επίσης τα κέρδη της εταιρίας όπως και το μέρισμα που θα διανεμηθεί αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένα.
Η MIG πάντως συνεχίζει την πολιτική στήριξη της μετοχής και μέχρι τώρα έχει επενδύσει για επαναγορές μετοχών άνω των 260 εκατ ευρώ.
Επενδυτές που είχαν δανειστεί έχουν ρευστοποιήσει;
Διαφαίνεται ότι σε συντριπτικό ποσοστό δεν έχουν ρευστοποιηθεί μετοχές επί ενεχύρω και αυτό αποτελεί απόδειξη ότι όσοι έχουν δανειστεί δεν έχουν ρευστοποιήσει.
Π. Λεωτσάκος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr