Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω κοινοπραξία αναδείχθηκε τον περασμένο Μάρτιο οριστική ανάδοχος για τη μίσθωση του ακινήτου για 99 χρόνια, με ετήσιο τίμημα 1,01 εκατ. ευρώ και προοδευτική αναπροσαρμογή κατά 2% ανά έτος. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης στον Πειραιά, ανέρχεται σε 41 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, κατά την παρουσία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: «Τις επόμενες 20 ημέρες υπογράφουμε τη σύμβαση. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούμε τις μελέτες, ενώ ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την όψη του κτηρίου. Στους επόμενους 24 έως 30 μήνες ο πύργος του Πειραιά θα είναι ένα κτίριο του 2022, με νέο αντισεισμικό σύστημα προστασίας και νέους κανονικούς πυροπροστασίας, με 28.000 μέτρα ανωδομής και 4.000 μέτρα υπόγειο».
Η ανάπλαση του Πειραιά αναμένεται να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάδειξη και την αξιοποίηση της αθηναϊκής ριβιέρας, τόνισε ο κ. Ανδριόπουλος. «Κατά έναν περίεργο τρόπο η Αθήνα γύρισε την πλάτη της στο νερό και ανέπτυξε το επιχειρηματικό της κέντρο στο Μαρούσι. Πλέον όμως υλοποιείται μια σειρά από έργα υποδομών και ιδιωτικά έργα στο παραλιακό μέτωπο – η ανάπλαση του ΣΕΦ και του Φαληρικού Όρμου, η μαρίνα του Αλίμου, το Ελληνικό, το project της Grivalia στον Αστέρα», πρόσθεσε.
Οι προοπτικές της Αθήνας
«Εκτός από το Ελληνικό, η μητροπολιτική Αθήνα έχει ανάγκη και από άλλες παρεμβάσεις. Ο Πειραιάς είναι μια τεράστια ευκαιρία», υπογράμμισε, παράλληλα, ο κ. Ανδριόπουλος, αναφέροντας ως παράδειγμα την αξιοποίηση εμβληματικών ακινήτων. «Ο Ελαιώνας είναι η μεγαλύτερη πολεοδομική τρύπα και ταυτόχρονα μία ευκαιρία σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το Σύνταγμα. Η αξιοποίηση του Βοτανικού και του Τατοΐου είναι ζητήματα που ωρίμασαν και τώρα ξεκινούν» σημείωσε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr