Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε ό,τι αφορά τη "Γενική Επιχειρηματικότητα" κατατέθηκαν σύμφωνα με την Περιφέρεια, 18 αιτήματα επενδυτικών σχεδίων, δηλαδή επτά στην Αχαΐα, έξι στην Αιτωλοακαρνανία και πέντε στην Ηλεία, συνολικών επενδύσεων ύψους 25,8 εκατομμυρίων ευρώ.
Το συνολικό ποσό ενίσχυσης των προτεινόμενων επενδυτικών σχεδίων, ανέρχεται σε 9,5 εκατομμύρια ευρώ, όπου περιλαμβάνεται η ενίσχυση με την μορφή επιχορήγησης και με την μορφή φορολογικών απαλλαγών. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με βάση τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί, προβλέπεται να δημιουργηθούν 74 θέσεις πλήρους απασχόλησης.
Συγκριτικά με τους δύο προηγούμενους κύκλους υποβολής, παρατηρείται, σύμφωνα με την Περιφέρεια, "σαφής αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στη Δυτική Ελλάδα, αφού σε σχέση με τον 1ο κύκλο υποβολής (περίοδος υποβολής Οκτώβριος 2016 έως Ιανουάριο 2017), διαπιστώνεται αύξηση κατά 83% του συνολικού προτεινόμενου κόστους επενδύσεων και αύξηση κατά 126% σε σχέση με τον 2ο κύκλο υποβολής (περίοδος υποβολής Δεκέμβριος 2017 έως Μάιο 2018)".
Για το πρόγραμμα "Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων" που προκηρύσσεται για πρώτη φορά, "υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση, αφού κατατέθηκαν 49 αιτήματα επενδυτικών σχεδίων, δηλαδή 30 στην Αχαΐα, εννέα στην Αιτωλοακαρνανία και 10 στην Ηλεία, με συνολικό προϋπολογισμό επενδύσεων, ύψους 42,1 εκατομμυρίων ευρώ".
Επίσης, το συνολικό ποσό ενίσχυσης των προτεινόμενων επενδυτικών σχεδίων ανέρχεται σε 22,9 εκατομμύρια ευρώ, με προοπτική να δημιουργηθούν 114 θέσεις πλήρους απασχόλησης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr