Ειδικότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε ως εξής: «Αν κάποιος σκέφτεται να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα, θα έλεγα ότι αυτή είναι η σωστή στιγμή. Θέλουμε να καλέσουμε τους Ελληνοαμερικανούς να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αλλά αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε δεν είναι να πείσουμε κάποιον να έρθει να επενδύσει για πατριωτικούς λόγους. Μεταμορφώνουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα με έναν πολύ φιλικό προς τις επιχειρήσεις τρόπο και κάνουμε τις συνθήκες ώριμες ώστε ένας σοβαρός επενδυτής να έρθει και να βρει καλές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις του», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την οικονομική πορεία της χώρας, τονίζοντας πως πλέον η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και διαθέτει μια κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, η οποία έχει λάβει μια σαφή μεταρρυθμιστική εντολή με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. «Καταρχήν, έχουμε πλήρη πολιτική σταθερότητα. Έτσι, μετά από 10 ταραχώδη χρόνια, έχουμε τώρα μια σταθερή κυβέρνηση που έχει μια σαφή εντολή κυβέρνησης για τέσσερα χρόνια. Δεύτερον, κερδίσαμε τις εκλογές με τη σωστή ατζέντα. Δεν είπαμε στους ανθρώπους να μας ψηφίσουν για να τους προσλάβουμε στον δημόσιο τομέα και για να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις. Είπαμε ψηφίστε εμάς για να επιταχύνουμε τις ιδιωτικοποιήσεις», τόνισε ο υπουργός.
Επιπρόσθετα ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως η διεθνή επενδυτική κοινότητα έχει καλωσορίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας, εκτιμώντας ότι αυτό το γεγονός αντανακλάται στη θετική αντίδραση των αγορών. Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.
Επιπλέον, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση στηρίζει το πρότζεκτ του Αγωγού «EastMed», καθώς, όπως σημείωσε, αυτό «το σχέδιο αυτό θα βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει μια αγορά φυσικού αερίου λιγότερο εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο».
Τέλος για τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η πλειοψηφία του πολιτικό κόσμου στη χώρα μας επιθυμεί καλές σχέσεις, καθώς η Ελλάδα θέλει να στηρίξει την ευημερία της γειτονικής χώρας στο πλαίσιο μιας πολιτικής που στοχεύει στην ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας.
Εκτός του κ. Γεωργιάδη, στο συνέδριο από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι κ.κ. Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού, Γιώργος Κουμουτσάκος, Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας και Αντώνης Διαματάρης, Υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό.
Από αμερικανικής πλευράς συμμετέχουν οι κ.κ.: Wilbur L. Ross, Υπουργός Εμπορίου ΗΠΑ, Francis R. Fannon, Υφυπουργός Ενεργειακών Πόρων, Philip T. Reeker, Υφυπουργός, Υπουργείο Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, η Eleni Kounalakis, Αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια, και Chris Van Hollen, Γερουσιαστής του Μέριλαντ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr