Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της οργανωμένης προσπάθειας που καταβάλει ο ΣΕΟ ακολουθώντας το στρατηγικό σχέδιο μάρκετινγκ του κλάδου για την αύξηση της αντιλαμβανόμενης αξίας του ελληνικού κρασιού στις αγορές του εξωτερικού. Ομιλήτρια στις εκδηλώσεις ήταν η Χημικός Οινολόγος και Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Σοφία Πέρπερα.
Ο Πρόεδρος του ΣΕΟ, Δρ. Γιάννης Βογιατζής, δήλωσε: «Είναι γεγονός ότι ο κλάδος μας έχει να αντιμετωπίσει μια δύσκολη συγκυρία όπου από τη μία η κατανάλωση οίνου μειώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο και από την άλλη αυξάνονται οι προκλήσεις λόγω γεωπολιτικών εντάσεων. Στις συνθήκες αυτές, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου από τη μια στηρίζει και συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας στις παραδοσιακές αγορές στόχους όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ κλπ. και από την άλλη στοχεύει σε νέες και ανερχόμενες αγορές όπως εκείνες της Βαλτικής».
Από την πλευρά της, η Χημικός Οινολόγος και Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Σοφία Πέρπερα, επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η άμεση και ουσιαστική ενεργοποίηση των Ενώσεων Οινοχόων των τριών χωρών. Σε άψογη συνεργασία μεταξύ τους ενεργοποίησαν ένα μεγάλο δίκτυο επαγγελματιών που θέλησε να γνωρίσει σε βάθος το ελληνικό κρασί. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια σε όλους τους Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Διαγωνισμούς για τον καλύτερο οινοχόο τα πρωτεία κρατούν οι Βαλτικές χώρες. Στις χώρες αυτές, δίνεται μεγάλη έμφαση στην οινική εκπαίδευση και οι προοπτικές ανάπτυξης για μια χώρα niche όπως η Ελλάδα που βασίζεται εν πολλοίς στην εστίαση, και άρα στους οινοχόους, είναι ευνοϊκές».