Food waste: 2 μικρά tips για πιο βιώσιμα νοικοκυριά
Ειδικότερα, προτείνεται οι καταναλωτές να ελέγχουν πρώτα το ψυγείο και τους αποθηκευτικούς τους χώρους και να δημιουργούν µία λίστα µόνο µε όσα χρειάζονται κατά την επίσκεψή τους σε ένα κατάστημα σούπερ μάρκετ. Αντίστοιχα, συνίσταται η σωστή οργάνωση ντουλαπιών και ψυγείου, με την τοποθέτηση των ήδη υπαρχόντων προϊόντων μπροστά από τα πρόσφατα αγορασμένα τρόφιμα, ώστε να καταναλωθούν πριν χαλάσουν.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήσαμε με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, κάθε χρόνο στην Ελλάδα, τα ελληνικά νοικοκυριά πετούν πάνω από 1.000.000 τόνους τροφίμων. Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί ένα μεγάλο περιβαλλοντικό ζήτημα με κοινωνικές, αλλά και οικονομικές επιπτώσεις, καθώς έχει υπολογιστεί πως το κόστος της σπατάλης αυτής για μια τετραμελή οικογένεια στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σχεδόν σε 1000 ευρώ τον χρόνο. Αναγνωρίζοντας πως η σπατάλη τροφίμων εντοπίζεται σε όλα τα στάδια της αλυσίδας παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων, η ΑΒ Βασιλόπουλος, με συνοδοιπόρο το WWF Ελλάς, ηγείται μιας προσπάθειας με στόχο να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να κινητοποιήσει όλους τους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας, για ένα πιο βιώσιμο και πράσινο μέλλον.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει δεσμευθεί να μειώσει το food waste και τα πλαστικά κατά 50% μέχρι το 2025, εφαρμόζοντας μια σειρά από συντονισμένες δράσεις. Πεποίθηση των ανθρώπων της εταιρείας είναι ότι ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και ότι η υιοθέτηση μιας «πράσινης» συμπεριφοράς, όπως η μείωση της σπατάλης τροφίμων, συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία του, κάνοντας καλό για εμάς, τον συνάνθρωπό μας και το περιβάλλον.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr