Η νέα μονάδα παραγωγής της BakeHellas έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει περαιτέρω την παραγωγική της ικανότητα για να υποστηρίξει το πλάνο ανάπτυξης πωλήσεων τα επόμενα χρόνια και θα αυξήσει αντίστοιχα την τοπική απασχόληση" αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Όπως αναφέρεται, "από το 2001 η BakeHellas πρωτοπορεί στον αναπτυσσόμενο τομέα των προϊόντων αρτοποιίας bake-off στην Ελλάδα. Ενώ ο τομέας των αρτοσκευασμάτων bake-off ξεκίνησε μικρός σε αυτή την παραδοσιακή αγορά αρτοποιίας και βρίσκεται ακόμη σε πλήρη ανάπτυξη, αυτή η καινοτόμος τεχνολογία έχει κατακτήσει την αγορά αρτοποιίας χάρη στην ευκολία, τη φρεσκάδα και τα παραδοσιακά προϊόντα αρτοποιίας υψηλής ποιότητας. Τα προϊόντα αρτοποιίας ψήνονται εν μέρει στο εργοστάσιο παραγωγής, μετά καταψύχονται και στη συνέχεια το τελικό ψήσιμο γίνεται τόσο στα καταστήματα λιανικής πώλησης όσο και σε καταστήματα εστίασης, προσφέροντας στους καταναλωτές απαράμιλλη φρεσκάδα, τραγανότητα και γεύση"
Τονίζεται, δε, "ότι τις τελευταίες 2 δεκαετίες, η BakeHellas αύξησε σταδιακά την παραγωγή κατεψυγμένων μπαγκετών, ciabatta, τοπικών ελληνικών ψωμιών και κέικ στις 2 εγκαταστάσεις της στο Σχηματάρι Βοιωτίας. Σήμερα η εταιρεία είναι ηγέτης στην αγορά bake-off και αναπτύσσει τη συνολική αγορά αρτοποιίας στην Ελλάδα.
Εδώ και πολλά χρόνια ο όμιλος La Lorraine Bakery Group ήθελε να επεκτείνει το διεθνές αποτύπωμά του στη Νότια Ευρώπη, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, για να αναπτύξει τις δυνατότητες της αγοράς bake-off, που βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι δύο οικογενειακές εταιρείες, η BakeHellas και ο Όμιλος La Lorraine Bakery Group, η καθεμία με μακρά ιστορία στην αρτοποιία και η καθεμία πρωτοπόρος στην κατεψυγμένη αρτοποιία, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με τη φιλοδοξία να δημιουργήσουν μεγαλύτερη παραγωγική δυναμικότητα & να εγκαταστήσουν υπερσύγχρονη τεχνολογία παραγωγής για να αυξήσουν περαιτέρω το μερίδιο αγοράς τους στην αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά bake-off."
Η BakeHellas είναι μία από τις ελληνικές εταιρείες αρτοποιίας στο Bake-Off για περισσότερα από 20 χρόνια, παράγοντας κατεψυγμένες μπαγκέτες, ciabatta & τοπικά ελληνικά ειδικά ψωμιά. Η εταιρεία βρίσκεται 70 χλμ. βόρεια της Αθήνας (Σχηματάρι Βοιωτίας) και επένδυσε σε μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής, καθιστώντας την BakeHellas την πιο σύγχρονη μονάδα παραγωγής κατεψυγμένων αρτοσκευασμάτων στην Ελλάδα. Η εταιρεία έχει έσοδα περίπου 14 εκατ. ευρώ, απασχολεί περίπου 100 άτομα και προμηθεύει σουπερμάρκετ και πελάτες μαζικής εστίασης κυρίως στην Ελλάδα & την Κύπρο.
Η LLBG έχει αποκτήσει το 50% των μετοχών της BakeHellas στα τέλη του 2020 και οι προηγούεμενες δραστηριότητες της LLBG στην Ελλάδα έχουν ενσωματωθεί στην Bakehellas. To 2022 η Bakehellas δημιούργησε νέα παραγωγική δυναμικότητα, με τεχνολογία αιχμής, για την περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς στην αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά bake-off.
Ο Όμιλος La Lorraine Bakery Group (LLBG) είναι μια 100% οικογενειακή βελγική εταιρεία αλευροποιίας και αρτοποιίας που προσφέρει μια ευρεία γκάμα αυθεντικών, φρέσκων προϊόντων αρτοποιίας. Καθημερινά, περισσότεροι από 4.800 αφοσιωμένοι εργαζόμενοι παράγουν και πωλούν υψηλής ποιότητας προϊόντα αρτοποιίας στους καταναλωτές, στα σούπερ μάρκετ και στον τομέα της εστίασης σε όλο τον κόσμο.
"Χτίζουμε μια κορυφαία διεθνή εταιρεία που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από τριάντα χώρες και παράγει προϊόντα αρτοποιίας σε επτά χώρες. Είμαστε παθιασμένοι με την ανάπτυξη και έχουμε τη φιλοδοξία να μεταμορφώσουμε την αγορά αρτοποιίας με τη μακρόχρονη τεχνογνωσία μας, τις νέες τεχνολογίες και το καταρτισμένο προσωπικό. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 4 τομείς: Κατεψυγμένα προϊόντα αρτοποιίας, φρέσκα προϊόντα αρτοποιίας, Καταστήματα εστίασης και Αλευροβιομηχανία.
Οι κύριοι οικονομικοί μας στόχοι είναι η μακροπρόθεσμη δημιουργία αξίας και η ποιοτική ανάπτυξη μέσω της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Ο Όμιλος ανακοίνωσε έσοδα ύψους 1.170 εκατ. ευρώ το 2022.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr