Σύμφωνα με το Reuters, η μέση τιμή για το σουβλάκι έχει αυξηθεί περισσότερο από τον ονομαστικό πληθωρισμό που βρίσκεται σε υψηλό 28 ετών ξεπερνώντας το 10% τον Απρίλιο. Πλέον κοστίζει 3,3 ευρώ στα σουβλατζίδικα της Αθήνας, μια σοκαριστική αύξηση 30% σε σχέση με πέρυσι το καλοκαίρι, αναφέρει το δημοσίευμα.
Η Ένωση Ψητοπωλών και Εστιατορίων στην Αθήνα αναφέρει ότι η τιμή του χοιρινού κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% τους τελευταίους 12 μήνες, το ηλιέλαιο που εισάγεται γενικά από την Ουκρανία κατά 125% και οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος πάνω από 100%.
«Το σουβλάκι, το οποίο παραδοσιακά θεωρείται μια φθηνή απόλαυση διαθέσιμη στον οποιοδήποτε, έχει γίνει πλέον ένα προϊόν το οποίο κάποιος σκέφτεται δύο φορές πριν το αγοράσει», αναφέρει ακόμη το ρεπορτάζ του Reuters.
Πάντως, για τους τουρίστες ακόμη και αυτή η ακριβότερη τιμή αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία, όπως φαίνεται από τη δήλωση ενός επισκέπτη της χώρας μας από τις ΗΠΑ στο Reuters: «Θα πλήρωνα και 10 ευρώ για αυτό το σουβλάκι, είναι πεντανόστιμο».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr