Το ελληνικό κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των μελών της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών και επισκέφθηκε τα ζυθοποιεία της επιλογής του κατά την διάρκεια της δράσης «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2019».
Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνουν την ευκαιρία της επίσκεψης του κοινού σε κάποιες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας. Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών άνοιξαν για το κοινό τα ζυθοποιεία τους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας για ένα Σαββατοκύριακο, διοργανώνοντας μια σειρά δια δραστικών δραστηριοτήτων, από σεμινάρια και ξεναγήσεις μέχρι γευστικές δοκιμές, με ελεύθερη είσοδο. Το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουνίου 2019 πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις των συνεργαζόμενων ζυθοποιείων και έζησε μια ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τη μπύρα, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα γνωστές και νέες μπύρες.
Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» γίνεται με στόχο τη γνωριμία του Έλληνα καταναλωτή με το ζύθο, την εξοικείωσή του με την παραγωγική διαδικασία ζυθοποίησης, τη γνωριμία του με την πρώτη ύλη και με τους ζυθοποιούς που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων.
Τα ζυθοποιεία -μέλη που συμμετείχαν στην δράση για το 2019 ήταν τα εξής ( κατ’ αλφαβητική σειρά):
Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE, ΒΑΠ Π. Κουγιός ΑΒΕΕ, Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ, Ζυθοποιία Σαντορίνης AEBE, Ζυθοποιία Χίου, Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ, Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ, Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE, Μικροζυθοποιία Septem OE, Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος EE, Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ, Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία ΟΕ.
Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και τα μέλη της, ευχαριστούν το ζυθόφιλο κοινό για την ένθερμη συμμετοχή στις εκδηλώσεις και ανανεώνουν το ραντεβού για το 2020 με ακόμη περισσότερες δράσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr