Στο Εθνικό Περίπτερο, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Enterprise Greece, δεκαέξι (16) από τους δυναμικότερους Έλληνες εξαγωγείς επιδίωξαν σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας σε μία από τις ισχυρότερες οικονομικά και βιομηχανικά χώρες στον κόσμο.
Στο Ελληνικό Περίπτερο, λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία χώρος γευσιγνωσίας με την άριστη συνεργασία του Έλληνα σεφ, κ. Μιχάλη Μπικάκη, ο οποίος προετοίμαζε γευστικούς συνδυασμούς με τα προϊόντα των Ελλήνων εκθετών προς γευσιγνωσία των επισκεπτών καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε μια σειρά από παράλληλες δράσεις, όπως:
- Στον εκθεσιακό χώρο και σε συνεργασία με τo Εμπορικό γραφείο Ο.Ε.Υ στην Ιαπωνία, διοργανώθηκε σεμινάριο για τη φέτα με θέμα την προστασία της στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας Ε.Ε.- Ιαπωνίας. Τη θεματολογία και παρουσίαση του σεμιναρίου επιμελήθηκε η κα. Ειρήνη Καμά, Γραμματέας Ο.Ε.Υ Α΄, παρουσία εξειδικευμένου κοινού.
- Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «European PDO products» με φορέα εκτέλεσης την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προβολής και γευσιγνωσίας της Μαστίχας Χίου σε Ιάπωνες εισαγωγείς, διαμορφωτές κοινής γνώμης και δημοσιογράφους.
- Στο περίπτερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιήθηκε προβολή και γευσιγνωσία ελληνικής φέτας με εδέσματα που ετοίμασε επιτόπου ο σεφ, κ. Μιχάλης Μπικάκης.
Την έκθεση τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Ιαπωνία. κ. Κωνσταντίνος Κακιούσης.
Η Διεθνής Έκθεση FOODEX JAPAN διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Τόκυο της Ιαπωνίας. Την έκθεση επισκέπτονται πάνω από 70.000 εμπορικοί επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το Τόκυο, διαθέτοντας ένα πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας σε παγκόσμιο επίπεδο με σαφείς προοπτικές αύξησης των εισαγωγών ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr