Η θεματολογία της εκδήλωσης θα αναπτυχθεί σε δύο πάνελ συζήτησης: στο πρώτο πάνελ, με θέμα: «Η θέση των προϊόντων κρέατος στο μεταβαλλόμενο τοπίο της εγχώριας αγοράς τροφίμων» θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με την εσωτερική αγορά, όπως ο ρόλος των καταστημάτων λιανικής πώλησης και μαζικής εστίασης, η καταναλωτική συμπεριφορά, ενώ στο δεύτερο πάνελ, με θέμα: «Εξαγωγές ελληνικών προϊόντων κρέατος: παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξή τους», θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στη διεθνή αγορά, όπως η δυναμική, ο ανταγωνισμός, τα κανάλια διάθεσης, οι διακρατικές συμφωνίες, κ.α.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
13:00 – 13:10
H συμβολή των Επιχειρήσεων Επεξεργασίας Κρέατος στην ανάπτυξη του κλάδου
Μάνος Δομαζάκης, Πρόεδρος ΣΕΒΕΚ, Πρόεδρος Creta Farms
13:10 – 14:00
ΠΑΝΕΛ Α’
Η θέση των Προϊόντων Κρέατος στο μεταβαλλόμενο τοπίο της εγχώριας Αγοράς Τροφίμων
o Ξενοφών Βεργίνης, Πρόεδρος EURO FOOD QUALITΥ
o Μαρία Εκμεκτσίογλου, Επιχειρηματίας, Καθηγήτρια Μαγειρικής – Chef, Συγγραφέας, σε Ελλάδα και Τουρκία
o Γεώργιος Μπόσκου, Επίκουρος Καθηγητής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Συντονίστρια: Δέσποινα Μπακιρλή, Γεν. Γραμματέας ΣΕΒΕΚ, Διευθύνουσα Σύμβουλος ΑΛΛΑΝΤΟΝ,
14:00 – 14:50
ΠΑΝΕΛ Β’
Εξαγωγές ελληνικών Προϊόντων Κρέατος: Παράγοντες που επηρεάζουν την Ανάπτυξή τους
o Γιάννης Δάρας, Διευθυντής Εξαγωγών ELVIDA FOODS SA
o Γιούλη Παπαδάκη, Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας ΥΠΑΑΤ
o Σπύρος Ραμαντάνης, Καθηγητής Παν. Δυτικής Αττικής
Συντονιστής: Γιώργος Κατερίνης, Αρχισυντάκτης MEAT NEWS
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
AGRENDA, AGRONEWS, GREEK FOOD PANORAMA, THE GRILL, MEAT PLACE, MEAT NEWS, ΨΗΤΟ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr