Σύμφωνα με τον κ. Μαγγιώρο "βασική μας επιδίωξη της νέας επένδυσης είναι να διπλασιάσουμε την παραγωγικότητα του εργοστασίου στο στάδιο της ικανότητας επεξεργασίας (processing capacity) στις γραμμές παραγωγής". Όπως τονίζει ο επικεφαλής της Friesland Campina Hellas "η εταιρία από το 2011 μέσα στην κορύφωση της ελληνικής κρίσης επένδυσε πάνω από 20 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της Πάτρας έχοντας δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η διοίκηση της μητρικής εταιρίας στην Ολλανδία".
Σε ερώτηση του reporter εάν τα τελευταία χρόνια υπήρξε σκέψη από την μητρική εταιρία να μεταφέρει την παραγωγή στο εξωτερικό ή έστω κάποια κομμάτια της διοικητικής πυραμίδας ο κ. Κωνσταντίνος Μαγγιώρος είναι σαφής: "Όχι ποτέ δεν σκεφτήκαμε να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα που αποτελεί κορυφαία επιλογή για τον μητρικό μας όμιλο καθώς η χώρα μας συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι το σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης".
Παρατηρούμε σημάδια κόπωσης στην κατανάλωση λόγω δημογραφικού προβλήματος και μείωση της αγοραστικής δύναμης
Η εταιρία το 2017 παρουσίασε αυξημένο τζίρο κατά 5,2% στα επίπεδα των 270 εκατ. ευρώ έναντι κύκλου εργασιών 256,5 εκατ. ευρώ το 2016. Η εταιρία επέστρεψε στην κερδοφορία τη παρελθούσα χρήση και εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 31.000 ευρώ από ζημιές ύψους 349.100 ευρώ το οικονομικό έτος 2016.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Friesland Campina Hellas Κώστας Μαγγιώρος απαντώντας στην ερώτηση του reporter εάν έχει επηρεαστεί η κατανάλωση γαλακτομικών προϊόντων τονίζει τα εξής: "Εμείς σαν εταιρία δεν έχουμε επηρεαστεί συνεχίζουμε να διατηρούμε τα μερίδια αγοράς. Ωστόσο θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι οι 2 βασικοί καταλύτες η δημογραφική γήρανση καθώς έχουμε λιγότερα παιδιά αλλά και η μείωση της καταναλωτικής δαπάνης για την ελληνική οικογένεια σαφώς και έχουν διαφανεί στις μετρήσεις και επηρεάζουν τις συνολικές πωλήσεις του κλάδου".
Ανέστης Ντόκας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr