Εν τω μεταξύ η εταιρια έχει δημιουργήσει τον Πειραματικό Αγρό EZA στην Αταλάντη, καλλιεργώντας δίστιχο βυνοποιήσιμο κριθάρι. Η ποικιλία αυτή θεωρείται ιδανική για τη ζυθοποίησηεπειδή προσδίδει εκλεπτυσμένη ποιότητα στη μπίρα. Το δίστιχο κριθάρι μάλιστα επιλέχθηκε λόγω της συγκεκριμένης περιεκτικότητάς του σε εκχύλισμα και πρωτεΐνες.
Την Παρασκευή 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα για πρώτη φορά θερισμός, με μικρή καθυστέρηση λόγω της υγρασίας από την πτώση σποραδικών βροχών. Το κριθάρι είχε εύρωστη ανάπτυξη και η όλη προσπάθεια ανοίγει ακόμα περισσότερες προοπτικές στην καλλιέργεια κριθαριού, με στόχο την παραγωγή καρπών υψηλής ποιότητας και τη βελτιστοποίηση της στρεμματικής απόδοσης.
Γιώργος Αλεξάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr