Αναφορικά με τα στατιστικά στοιχεία της FOOD EXPO 2017, από την ανάλυση των barcode προσκλήσεων προκύπτει ότι το 30% των επισκεπτών της FOOD EXPO δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην οργανωμένη και μικρή λιανική και στο εμπόριο τροφίμων και ποτών. Περίπου το 26% των επαγγελματιών προέρχεται από τον ευρύτερο κλάδο της εστίασης, της καφεστίασης και της αρτοζαχαροπλαστικής, ενώ το 11% δραστηριοποιείται στον παραγωγικό τομέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 54% των επισκεπτών προέρχεται από την Αττική και το 46% από την Περιφέρεια.
Επισημαίνεται ότι μεγάλη ήταν και η προσέλευση διεθνών αγοραστών στην 4η FOOD EXPO. Συνολικά την επισκέφθηκαν 2.500 food traders από 64 χώρες και από τις πέντε ηπείρους, ενώ οι συνολικά 650 ξένοι hosted buyers, πραγματοποίησαν περισσότερες από 11.500 προγραμματισμένες b2b συναντήσεις με τους Έλληνες εκθέτες στον ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο του HALL 3. Ο συγκεκριμένος αριθμός b2b συναντήσεων αποτελεί ρεκόρ, όχι μόνο για τα εκθεσιακά χρονικά, αλλά και σε σχέση με κάθε άλλη -εθνική ή ιδιωτική- πρωτοβουλία προσέλκυσης και φιλοξενίας διεθνών αγοραστών.
Τόσο οι ξένοι food trader, όσο και οι hosted buyers είχαν τη δυνατότητα να εκτιμήσουν δια ζώσης την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και να αντιληφθούν τον πλούτο των παραδοσιακών, αλλά και των καινοτόμων προϊόντων που φιλοξενήθηκαν στη φετινή FOOD EXPO, που πιστοποίησε και με αυτό τον τρόπο ότι αποτελεί μία έκθεση πολύ υψηλού επιπέδου.
Υπενθυμίζεται ότι, παράλληλα με την FOODEXPO, πραγματοποιήθηκε η διεθνής έκθεση Οίνων & Αποσταγμάτων OENOTELIA με αμιγώς επαγγελματικό χαρακτήρα και διεθνή προσανατολισμό, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου. Από την παράλληλη διοργάνωση της FOOD EXPO με την OENOTELIA προέκυψαν σημαντικές συνέργειες, καθώς οι εκθέτες παρουσίασαν τα προϊόντα τους και ήρθαν σε επαφή με χιλιάδες εκπροσώπους από την οργανωμένη λιανική, το χονδρεμπόριο και τη μαζική εστίαση, καθώς και με σημαντικούς αγοραστές από το εξωτερικό.
Γιώργος Αλεξάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr