Η έκθεση πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης. Πιστοί στο ραντεβού τους, οι οινοποιοί της Κρήτης, θα παρουσιάσουν νέες και παλιές εσοδείες στο οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες, από 29 οινοποιεία, μέλη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης και πάνω από 500 ετικέτες κρητικού κρασιού.
Τι θα δούμε στα φετινά ΟιΝοτικά:
1. Γευσιγνώστης σε 15’
Κάθε μία ώρα, με την καθοδήγηση της οινοχόου, Υρούς Κολιακουδάκη, γνωρίζουμε τα πρώτα βήματα της γευσιγνωσίας!
2. Γαστρονομικά δρώμενα
Η Cretan Food News για ακόμα μία χρονιά, αναλαμβάνει να οργανώσει τα γαστρονομικά δρώμενα των ΟιΝοτικών, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης, οι μαθητές της σχολής μαγειρικής Taste Academy, ετοιμάζουν και προσφέρουν νόστιμα κεράσματα που συνοδεύουν ευχάριστα τις οινικές σας δοκιμές.
3. Οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού (μέρος των εσόδων θα πάνε στην πρωτοβουλία: «Μαζί Νικάμε τον καρκίνο»)
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης θα είναι:
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου
[17:00-21:00] Για όλους τους οινόφιλους
[19:00] Ο chef Χρήστος Λάπας μαγειρεύει μαζί με τον παρουσιαστή Δημήτρη Ουγγαρέζο, με βασικό συστατικό το χιούμορ!
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου
[11:00-20:00] Για όλους τους οινόφιλους
[14:00] Ο chef Χρήστος Λάπας παρέα με τον chef Ηλία Σκουλά από το εστιατόριο Food Mafia, μαγειρεύουν κρητικό Street Food!
Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου
[11:00-15:00] Για επαγγελματίες
[17:30- 20:00] Σεμινάριο για επαγγελματίες: Η τάση του wine cocktail. (θέσεις περιορισμένες δηλώστε συμμετοχή στο www.winesofcrete.gr)
Είσοδος 5€ (περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας. Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ για επαγγελματίες εστίασης και εμπορίας κρασιών, με την ένδειξη επαγγελματικής κάρτας)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr