Γι’ αυτό ο Ιωάννης Τσιάλτας, πρόεδρος του ΕΦΕΤ, και ο Μιχάλης Μούσιος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας που, αφορά στη μείωση αλατιού σε όλα τα είδη ψωμιού, που πωλούνται από αρτοποιεία - μέλη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, με στόχο η περιεκτικότητα αλατιού στο τελικό προϊόν (ψωμί) να μην ξεπερνάει το 1,2%.
Όπως αναφέρεται από την Ομοσπονδία αν και το πρωτόκολλο συνεργασίας αφορά σε εθελοντικές δράσεις από τους αρτοποιούς, οι αρτοποιοί καθώς είναι ευαισθητοποιημένοι καθα συμβάλουν με κάθε δυνατό μέσο σε αυτή την προσπάθεια, προς όφελος της δημόσιας υγείας.
Τα αρτοποιεία, που θα δεσμεύονται σε αυτή τη δράση, θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν σε εμφανές σημείο της επιχείρησής τους το λογότυπο της εκστρατείας του ΕΦΕΤ "Λιγότερο Αλάτι - Καλύτερη Υγεία" προκειμένου να ενημερωθεί ο καταναλωτής ότι συστρατεύονται στην εκστρατεία μείωσης αλατιού.
Σε αυτή την περίπτωση, ο υπεύθυνος της επιχείρησης θα πρέπει να αποστείλει στην Ο.Α.Ε. υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή του με τα στοιχεία της επιχείρησής του και η επιχείρηση θα λάβει το λογότυπο από την Ο.Α.Ε. Τα στοιχεία της επιχείρησης που θα συμμετάσχει θα αναρτώνται σε σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα της Ο.Α.Ε. για την προβολή της επιχείρησής του στη δράση αυτή.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr