Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Σύμφωνα με αυτή, ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας, Γεώργιος Δημητριάδης, ενδιαφέρεται για την εισαγωγή ελληνικού κρασιού στη Βραζιλία , για λογαριασμό επιχειρήσεων στις οποίες παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες.
Τα κρασιά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ανάρτησης, πρέπει να ανταποκρίνονται στις εξής προδιαγραφές:
- Να προέρχονται από γηγενείς ποικιλίες αμπέλου.
- Να προέρχονται κατά προτίμηση από την Πελοπόννησο, το Αιγαίο με έμφαση στη Ρόδο και τη Μακεδονία. Κρασιά από άλλες περιοχές θα αξιολογηθούν με βάση την ιστορική τους σημασία, ή τη διεθνή αναγνώριση της ποιότητάς τους. Τα κρασιά και η παραγωγική τους διαδικασία πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικά της περιοχής προέλευσης.
- Τα οινοποιεία θα πρέπει να έχουν διεθνή και/ ή περιφερειακή αναγνώριση ποιότητας.
- Να εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες τιμής:
- Τιμή βασικού προϊόντος: μέχρι 2,5 ευρώ
- Μεσαία τιμή: μεταξύ 2,51 και 3,5 ευρώ
- Υψηλή τιμή: μεταξύ 3,51 και 7,0 ευρώ
- Τιμή πολυτελείας: από 7,1 ευρώ και άνω
Προϊόντα οινοποιείων «μπουτίκ» και ιστορικών οινοποιείων θα αξιολογηθούν ανεξάρτητα από τις παραπάνω κατηγορίες ποιότητας – τιμής.