Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μια εταιρεία εστιασμένη στη λιανική και η οποία μπορεί να εισαχθεί αυτόνομα στο Χρηματιστήριο ή να γίνει η ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) ή να συγχωνευτεί με υφιστάμενη ΑΕΕΑΠ. Τονίστηκε ότι δεν είναι θέμα του παρόντος, αλλά συνιστά στρατηγική της εταιρείας.
Τα εμπορικά κέντρα είναι ένα συγκεκριμένο είδος επένδυσης, ώστε να απευθυνθούμε και σε επενδυτές που στοχεύουν σε αυτήν την κατηγορία ακινήτων. «Ενδεχομένως στο μέλλον να εξετάσουμε και την αυτόνομη εισαγωγή στο χρηματιστήριο είτε ως ΑΕΕΑΠ, είτε να φτιάξεις κάτι νέο που το δημιουργείς με πυρήνα τα εμπορικά κέντρα».
Επιπλέον, η εταιρία θα επιδιώξει την πώληση των ακινήτων της στα Βαλκάνια, καθώς όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου «μπαίνουμε σε περίοδο ανάπτυξης στις γειτονικές χώρες», με την εξαίρεση ακινήτου στο Βελιγράδι που ενδέχεται να αξιοποιηθεί για μικτή ανάπτυξη εμπορικού κέντρου, ξενοδοχείου κ.λπ.
Για το Ελληνικό ο πρόεδρος της Lamda Τάσος Γιαννίτσης σημείωσε ότι σήμερα μπορούμε να πούμε ότι προχωράμε, έγινε ένα βήμα σημαντικό και ακολουθούν πολλά άλλα.
Ο πρόεδρος της Lamda, απευθυνόμενος προς τους μετόχους της εταιρείας, πρόσθεσε ότι «η αξιοποίηση είναι πολύ σημαντική για τα ζητήματα της εργασίας και της ανάπτυξης. Η επένδυση την οποία προωθούμε στο Ελληνικό είναι 2.000 τυπικές επενδύσεις του αναπτυξιακού νόμου με 5 έως 10 φορές επίδραση σε όλους του επιμέρους κλάδους της οικονομίας αλλά και το περιβάλλον. Με την επένδυση του Ελληνικού, θεωρούμε ότι αλλάζει το αναπτυξιακό πρότυπο για τη χώρα, με πολλαπλά οφέλη, πολύ περισσότερο αν αυτή συνδυασθεί και με άλλες επενδύσεις στο παραλιακό μέτωπο».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr