Τη σχετική πρόταση θα υποβάλει στη γενική συνέλευση στο τέλος Ιουλίου η διοίκηση της εταιρείας, η οποία στην παρούσα φάση αναμένει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στο πλαίσιο των διαδικασιών του άρθρου 99.
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κρίνεται απαραίτητη ως μέτρο λόγω του ύψους των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας, που έχουν καταστεί αρνητικά, ενώ κατά τη χθεσινή, πρώτη επαναληπτική συνέλευση δεν υπήρξε η απαραίτητη απαρτία. Υπενθυμίζεται ότι στο σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας περιλαμβάνεται η εξασφάλιση στρατηγικού επενδυτή (κάτι το οποίο είχε υποστηρίξει και στο δικαστήριο η εταιρεία), ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να βρεθεί ο ενδιαφερόμενος.
Την ίδια στιγμή και οι σχέσεις μεταξύ των βασικών μετόχων δεν φαίνεται να βρίσκονται σε πλήρη σύμπνοια, με τον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα να απέχει συνολικά από τις διοικητικές αποφάσεις (συμμετέχει με 22%), ενώ και η Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία έχει περιέλθει πλέον το ποσοστό που κατείχε στην Αττικατ η ΑΤΕBank τηρεί στάση αναμονής εν όψει της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της διοίκησης της Αττικατ υποστηρίζουν ότι η εταιρεία συντηρείται αυτή τη στιγμή από τις εισπράξεις ενοικίων και παλαιότερων απαιτήσεων από προμηθευτές, ενώ διαθέτει και ασφαλιστική ενημερότητα έχοντας προχωρήσει σε ρυθμίσεις υποχρεώσεών της προς το ΙΚΑ.
Σημειωτέον ότι ο όμιλος αυτή τη στιγμή δεν έχει ουσιαστικό κατασκευαστικό αντικείμενο και οι ελπίδες για την επιβίωση της εταιρείας στηρίζονται αφενός στο να εισπράξει τις οφειλές του Δημοσίου, αφετέρου στο να υπάρξει θετική δικαστική απόφαση σε σχέση με τις διαδικασίες του άρθρου 99. Σε περίπτωση απόφασης υπέρ της εταιρείας, η διοίκηση του κ. Πανούση υπολογίζει να έχει πολλαπλά οφέλη, σε επίπεδο κεφαλαίων, περί τα 10 εκατ. ευρώ, αλλά και σε επίπεδο σχέσεων με πιστωτές και προμηθευτές.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr