Ωστόσο χρονικά ακόμη δεν μπορεί να προσδιοριστεί το τέλος της μεγάλης διόρθωσης.
Τεχνικές αναλαμπές θα υπάρξουν ίσως και άμεσα αλλά η τάση για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές παραμένει πτωτική.
Οι πραγματικοί αγοραστές απέχουν , οι ρευστοποιήσεις εντείνονται και ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα εμφανίζεται με την χειρότερη συμπεριφορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ενώ συγκρίνεται μόνο με ορισμένες αμερικανικές οι οποίες βρέθηκαν στο επίκεντρο της κρίσης και στο στόχαστρο των ρευστοποιήσεων.
Οι κεφαλαιοποιήσεις έχουν κατακρημνιστεί και πλέον το ερώτημα που γεννάται είναι ποια θα είναι η πραγματική βάση στήριξης του ελληνικού χρηματιστηρίου , πόσο ακόμη θα υποχωρήσουν οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες στην απόλυτη πλειοψηφία τους έχουν εισέλθει σε υπερπουλημένη ζώνη;
Εκπρόσωποι hedge funds αλλά και αναλυτές όπως η Societe Generale υποστηρίζουν ότι τα χρηματιστήρια έχουν ακόμη περιθώρια πτώσης 15%.
Ορισμένοι funds managers εκτιμούν ότι η πίεση μπορεί να ενταθεί καθώς ορισμένοι θεσμικοί αποχωρούν.
Έλληνας τραπεζίτης προβλέπει ότι δεν αποκλείεται οι τιμές των τραπεζικών μετοχών να αγγίξουν τα ιστορικά χαμηλά του 2002 με 2003.
Οι ξένοι επενδυτές αλλά και Έλληνες τραπεζίτεςβλέπουν υποχώρηση του γενικού δείκτη τιμών στο ΧΑ προς την περιοχή των 2500 με 2700 μονάδων αν δεν υπάρξει άμεσα αναστροφήτάσης και ουσιαστικές αγορές από πραγματικούς επενδυτές.
Αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση αυτή τότε είναι πιθανό η μετοχή τηςΕθνικής να οδηγηθεί στα επίπεδα των 22 ευρώ δηλαδή στην τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2006 , η Eurobank να αγγίξει τα 10 ευρώ η Alpha bank να κινηθεί προς την περιοχή των 15 ευρώ κ.α.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να χαρακτηριστούν πάμφθηνες ωστόσο σε αυτή την συγκυρία ποιος επενδυτής είναι διατεθειμένος να ξεχωρίσει τις πραγματικά καλές μετοχές που διαθέτει και ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος;
Π Λεωτσάκος
[email protected]
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr