Ο κ. Χατζηθεοδοσίου χαρακτήρισε σημαντική τη βοήθεια που δίνεται για την αποκατάσταση των ζημιών, διερωτώμενος ωστόσο αν αρκεί για την επαναφορά των επιχειρήσεων στην κανονικότητα, ενώ έθεσε και το ζήτημα των έμμεσων επιπτώσεων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις καμένες περιοχές.
Σε αυτές τις περιοχές, όπως εξήγησε, σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση της Περιφέρειας Αττικής οι πυρόπληκτες επιχειρήσεις ανέρχονται σε 19, αλλά, υπάρχουν εστιατόρια και κτήματα δεξιώσεων, τα οποία δύσκολα πλέον θα επιλέξει κάποιος για μία έξοδο ή εκδήλωση, όταν όλα γύρω είναι καμένα. Αυτό σημαίνει ότι οι τζίροι τους θα μειωθούν ή και θα μηδενιστούν για ένα διάστημα, ενώ οι υποχρεώσεις τους θα «τρέχουν», πρόσθεσε.
«Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο. Θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω μέτρα γιατί η προσαρμογή απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο», όπως είπε και υπενθύμισε την πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τη στήριξη κάθε πυρόπληκτης επιχείρησης - μέλους του, με το ποσό των 5.000 ευρώ.
Ερωτηθείς για την ασφάλιση επιχειρήσεων και κατοικιών, υπενθύμισε ότι ο αριθμός των ασφαλισμένων επιχειρήσεων και κατοικιών δεν ξεπερνά το 20% και τόνισε πως δεν υπάρχει χώρα του δυτικού κόσμου που μπορεί να αντιμετωπίσει μεγάλες καταστροφές με ίδια μέσα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προς όφελος και της Πολιτείας και της κοινωνίας, και την ανάγκη παροχής φορολογικών κινήτρων για την αύξηση της ιδιωτικής ασφάλισης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr