Οι έξι εταιρείες, που παρουσίασαν τα προϊόντα και τις εφαρμογές τους, ήταν οι:
§ Apollo Green Solution UG - Διαφανή φωτοβολταϊκά σε συνδυασμό με συστήματα μπαταριών και σταθμούς φόρτισης
§ be.storaged GmbH - Συστήματα αποθήκευσης και υπηρεσίες για την ευελιξία των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας
§ Enerkite GmbH - Εναέριες ανεμογεννήτριες (kite) με συστήματα αποθήκευσης και ρύθμισης του δικτύου
§ P3 Group - Ψηφιακές λύσεις για υποδομές φόρτισης και αποθήκευση ενέργειας
§ Power Consult Kehrer GmbH - Ψηφιακές λύσεις για την παροχή και αποθήκευση ενέργειας και φωτοβολταϊκά με μπαταρίες
§ smartlab Innovationsgesellschaft mbH - Καινοτόμες λύσεις για τη δικτύωση υποδομών φόρτισης, σύστημα backend και e-Roaming, R&D
Σημειώνεται ότι η ανωτέρω είναι η δεύτερη γερμανική επιχειρηματική αποστολή, που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο μέσα στο χρόνο, υποδηλώνοντας το έντονο ενδιαφέρον για τον τομέα, τόσο από ελληνικής, όσο και από γερμανικής πλευράς. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος, κ. Ανδρέας Σπυρίδης, «γίνεται αντιληπτό ότι η συνεχής αναβάθμιση των κλιματικών και ενεργειακών στόχων στο επίπεδο της ΕΕ, λειτουργεί ως επιταχυντής για τη βιομηχανία ενέργειας, παρέχοντας έξυπνες λύσεις στην αγορά».
Η ημερίδα, που διοργανώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής, είχε θέμα: «Συστήματα αποθήκευσης για ΑΠΕ και υποδομές φόρτισης για την ηλεκτροκίνηση – Vol.2» και έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, εμπειρογνώμονες και στελέχη εταιρειών από την Ελλάδα και τη Γερμανία ανέλυσαν τα βασικότερα ζητήματα σχετικά με τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τοποθετούμενοι σε περισσότερους από 160 ενδιαφερόμενους από τον ιδιωτικό επιχειρηματικό ιστό, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ακαδημαϊκό χώρο.
Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης ΑΠΕ και αποθήκευσης της ΡΑΑΕΥ, κ. Ιωάννης Χαραλαμπίδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ότι, η συνολική ισχύ των σε λειτουργία σταθμών ΑΠΕ στην Ελλάδα καταμετρήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στα 11,5 GW, με τα φωτοβολταϊκά να συμμετέχουν με 6,2 GW κατέχοντας τη μεγαλύτερη μερίδα, τα αιολικά με 4,9 GW, τα ΜΥΗΕ με 0,28 GW και τη βιομάζα που εμφάνισε δραστηριότητα με 0,13 GW.
Νωρίτερα, στον χαιρετισμό του ο Διευθυντής Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος, κ. Γιώργος Θεοδωράκης υπογράμμισε: «Η σημασία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της αποθήκευσής τους με αποδοτικό τρόπο, δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Η Ελλάδα, με την πλούσια κληρονομιά της σε ηλιακό φως και άνεμο, διαθέτει τεράστιο δυναμικό σε πράσινες πηγές ενέργειας. Ωστόσο, αυτό το δυναμικό εκμεταλλεύεται πλήρως μόνο μέσω αποτελεσματικών λύσεων αποθήκευσης. Επίσης, η εισαγωγή και η περαιτέρω ανάπτυξη της υποδομής φόρτισης για την ηλεκτροκίνηση είναι ζωτικής σημασίας για τη διευκόλυνση της μετάβασης σε μια πιο βιώσιμη μεταφορική υποδομή», πρόσθεσε ο κ. Γ. Θεοδωράκης.
Κάθε ενδιαφερόμενος για τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης, μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr στην ενότητα εκδηλώσεις, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη Ημερίδα, ενώ για άμεση επικοινωνία μπορεί να απευθύνεται στο τηλ. 2310 327733.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr