«Τα προβλήματα των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων δεν τέλειωσαν με το πέρας της προεκλογικής περιόδου και με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και παραμένουν, είναι το θέμα της χρηματοδότησης, είναι το αυξημένο κόστος πρώτων υλών που παραμένει σε υψηλά επίπεδα, είναι το μεγάλο πρόβλημα με τα ληξιπρόθεσμα. Έχουμε μία ρύθμιση 36, 72 δόσεων που στην ουσία είναι αναποτελεσματική, και 1 στις 2 επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν», είπε αρχικά.
«Την Τετάρτη θα δω τον κ. Χατζηδάκη, τον νέο υπουργό Οικονομικών και είναι θέμα της αρμοδιότητάς του το τέλος επιτηδεύματος για παράδειγμα. Το τέλος επιτηδεύματος είναι ένας έκτακτος φόρος που επιβλήθηκε πριν 10 χρόνια και έγινε μόνιμος παρά την προτροπή της ευρωπαϊκής επιτροπής από πέρσι το καλοκαίρι, προς την ελληνική κυβέρνηση, να καταργήσει τον συγκεκριμένο νόμο. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να υπάρχουν προαπαιτούμενα γι’ αυτό. Από τα στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ προκύπτει ότι 200.000 επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα και οδηγούνται σε αργό θάνατο», συμπλήρωσε ο κ. Καββαθάς.
Για τις αυξήσεις των μισθών από τις επιχειρήσεις τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων ο κ. Καββαθάς. «Η πάγια θέση των επιχειρήσεων είναι σε ό,τι αφορά στον κατώτατο μισθό της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, αυτό πρέπει να επανέλθει άμεσα στα χέρια των εθνικών κοινωνικών εταίρων. Δεν μπορεί να αποφασίζει η κυβέρνηση και να είναι εργαλείο πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης, ο κατώτατος μισθός του ιδιωτικού τομέα. Η επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων εργασίας θα δώσει διέξοδο και στην βελτίωση των μισθών», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr