Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν οι εξής: η Πρέσβης της Αλβανίας, κα Luela Hajdaraga, η Πρέσβης της Αυστρίας, κα Hermine Poppeller, η Πρέσβης του Βελγίου, κα Francoise Gustin, η Πρέσβης της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, κα Milica Ristovic, η Πρέσβης της Χιλής, κα Marisol Parez, η Πρέσβης της Εσθονίας, κα Karin Rannu, η Πρέσβης της Ιρλανδίας, κα Iseult Fitzgerald, η Πρέσβης της Ιταλίας, κα Patrizia Falcinelli, η Πρέσβης της Λετονίας, κα Ieva Briede, η Πρέσβης του Λουξεμβούργου, κα Elisabeth Cardoso, η Πρέσβης του Μαυροβουνίου, κα Ana Vukadinovic, η Πρέσβης της Νιγηρίας, κα Nimi Akinkugbe, η Πρέσβης της Βόρειας Μακεδονίας, κα Lidija Boshkovska, η Πρέσβης του Παναμά, κα Julie Lymberopoulos, η Πρέσβης της Πορτογαλίας, κα Helena Paiva, η Πρέσβης της Σλοβακίας, κα Marcela Hanusova, η Πρέσβης της Σλοβενίας, κα Tamara Weingerl Pozar, η Πρέσβης της Νότιας Αφρικής, κα Beryl Sisulu, η Πρέσβης του Καναδά, κα Karine Asselin και η Πρέσβης της Λιθουανίας, κα Lina Skerstonaite. Στο γεύμα παρευρέθηκε επίσης, η Διευθύντρια Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων του ΕΒΕΑ, κα Ελένη Φώτη.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ ευχαρίστησε την Πρέσβη της Ολλανδίας για την πρόσκληση, καθώς και τις υπόλοιπες Πρέσβεις για την παρουσία τους. Τόνισε ότι η πρόσκληση ουσιαστικά αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια σχετικά με την προώθηση της ισότητας των φύλων γενικότερα και της γυναικείας επιχειρηματικότητας, ειδικότερα.
Σημείωσε, δε, ότι η Ελλάδα δεν επαναπαύεται και ότι συνεχίζει την προσπάθεια με τους στόχους να επικεντρώνονται σε δύο βασικούς άξονες: Ο πρώτος αφορά τη γεφύρωση του χάσματος στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, όπως το επίδομα μητρότητας αυτοαπασχολούμενων γυναικών, και ο δεύτερος, την παρουσία των γυναικών στον ψηφιακό κόσμο. Ειδικότερα, για τον δεύτερο άξονα, σημείωσε ότι τόσο το ΕΒΕΑ, όσο και το ΕΕΔΕΓΕ, έχουν κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, μέσω των αντίστοιχων Μνημονίων Συνεργασίας των δύο φορέων με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το «Elevate Greece», προωθείται και ενθαρρύνεται η δημιουργία startups από γυναίκες επιχειρηματίες.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, σχεδιάζεται ήδη η υλοποίηση σεμιναρίων για την υιοθέτηση ψηφιακών εργαλείων. Παράλληλα, μέσω της συμμετοχής στο Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες, θα παρέχεται κατάρτιση σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα και την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων.
Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και του ΕΕΔΕΓΕ σημείωσε ακόμα ότι στη Θερμοκοιτίδα ΘΕΑ του ΕΒΕΑ, διοργανώνονται τακτικά κύκλοι υποστήριξης γυναικείων startups προκειμένου αυτές να λάβουν υποστήριξη, από την υλικοτεχνική υποδομή (παροχή χώρων και εξοπλισμού γραφείων) έως τη συμβουλευτική, την εκπαίδευση, την υποστήριξη για χρηματοδότηση και τη δικτύωση.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου απάντησε, επίσης, σε ερωτήσεις που αφορούσαν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, αλλά και το ποσοστό των γυναικών σε θέσεις ευθύνης στην Ελλάδα, καθώς και γενικότερες ερωτήσεις για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Από την πλευρά της η Πρέσβης της Ολλανδίας, κα Susanna Terstal, αφού καλωσόρισε την Πρόεδρο του ΕΒΕΑ και Πρόεδρο του ΕΕΔΕΓΕ και ευχαρίστησε όλες τις παρευρισκόμενες στο γεύμα, δήλωσε ότι η συνεισφορά της αποτελεί πηγή έμπνευσης τόσο σε θέματα γυναικείας επιχειρηματικότητας και επιχειρηματικότητας εν γένει, όσο και σε θέματα πολιτισμού.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr