Υπογραμμίζοντας τη σημασία κάθε επένδυσης με στόχο την εκπαίδευση των νέων επιχειρηματιών και απώτερο σκοπό το πώς αυτοί θα εισέλθουν επιτυχώς στο χώρο του επιχειρείν, ο κ. Κελέμης έκανε έναν σύντομο απολογισμό του τριετούς έργου, που, όπως είπε, συνέδραμε στη δημιουργία δομών υποστήριξης πράσινων επιχειρήσεων και καινοτόμων δράσεων. «Αυτό σημαίνει ότι επιτεύχθηκε ο στόχος που είχε αρχικά τεθεί, για την υποστήριξη και την ενδυνάμωση νεοσύστατων επιχειρήσεων, με γνώμονα πάντα, την προστασία του κλίματος», πρόσθεσε.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Γενικός Γραμματέας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την προστασία του περιβάλλοντος και στις τεχνολογίες, που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του FIAP e.V. (Ερευνητικό Ινστιτούτο για την καινοτόμα Σχεδίαση Επαγγελμάτων και την Πρόληψη), κα Silke Steinberg.
Στην εκδήλωση ως ομιλητές συμμετείχαν παράγοντες της Περιφέρειας Κρήτης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπως και εκπρόσωποι Startup εταιρειών, που παρακολούθησαν το πρόγραμμα, οι οποίοι μοιράστηκαν με το κοινό την εμπειρία τους αυτή και την εξέλιξη, που παρουσίασαν οι εταιρείες τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων υλοποίησης του προγράμματος GreenTecLab πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια επιχειρηματικότητας, όπως και διαγωνισμοί, προκειμένου να αναδειχθούν οι καλύτερες και πιο βιώσιμες προς το περιβάλλον ιδέες, που με την υποστήριξη των εταίρων απέκτησαν επιχειρηματική υπόσταση. Πράγματι, από την έναρξη του έργου μέχρι και σήμερα, έχουν δημιουργηθεί δομές σε Αττική και Κρήτη, οι οποίες έγιναν οι χώροι φιλοξενίας/υποστήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων, που προέκυψαν από τα εργαστήρια επιχειρηματικότητας.
Κεντρικός συντονιστής του έργου "GreenTecLab" ήταν το ερευνητικό ινστιτούτο Fiap e.V., ενώ η χρηματοδότησή του προήλθε από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI) του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος (BMWK). Εταίροι του έργου διετέλεσαν επίσης το Πανεπιστήμιο του Κάντιθ, το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, το Δημαρχείο του Κάντιθ και η Pedal-Consulting από τη Σλοβακία.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκέπτεται την ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr, ενότητα Εκπαίδευση ή να επικοινωνεί με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στα τηλ. 210 64 19 028/-040.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr