Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Eurostat, η επιχειρηματική καινοτομία σχετίζεται με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που αναλαμβάνουν οι επιχειρήσεις για να εφαρμόσουν καινοτομίες αλλά και να αναπτύξουν νέα αγαθά ή υπηρεσίες και να τα εισάγουν στην αγορά.
Η Κοινοτική Έρευνα για την Καινοτομία (CIS) αναφέρει για δύο είδη καινοτομίας: την καινοτομία προϊόντων και την καινοτομία επιχειρηματικών διαδικασιών.
Τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν ότι περισσότερες από τις μισές (53%) όλων των επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφεραν κάποιας μορφής καινοτόμα δραστηριότητα την τριετία 2018/20.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία το υψηλότερο ποσοστό καινοτόμων επιχειρήσεων καταγράφηκε στην Ελλάδα (73% του συνόλου των επιχειρήσεων) και ακολούθησαν το Βέλγιο (71%), Γερμανία και Φινλανδία (69% έκαστη) και η Κύπρος (66%).
Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στη Ρουμανία (11%), τη Λετονία (32%), την Ουγγαρία και την Ισπανία (33% έκαστη) και την Πολωνία (35%).
Ποιες επιχειρήσεις είναι περισσότερο καινοτόμες
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μεγάλες επιχειρήσεις υιοθετούν περισσότερο την καινοτομία, από τις μεσαίες επιχειρήσεις.
Τα δεδομένα δείχνουν ότι σχεδόν επτά στις δέκα μεγάλες εταιρείες εισήγαγαν μια καινοτομία επιχειρηματικής διαδικασίας (69%) και περισσότερες από τις μισές εισήγαγαν μια καινοτομία αναφορικά με το προϊόν (55%).
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr